onsdag, februari 15, 2012

Och vinnarna är...

I går på Emmabodadagen presenterades årets vinnare på Emmabodadagen i Föreningshuset, Vissefjärda. Under en fullsatt galaföreställning fick pristagarna hämta sina diplom och utmärkelser (hjäpplen, en glasskulptur unik för Emmaboda kommun). Dessutom bjöds vinnarna och gästerna på skönsång av Jenny, Kajsa och Viktoria samt av elever från Kulturskolan. Juryn hade utsett följande vinnare i de olika kategorierna:

FOLKETS RÖST - SIXTEN SIVERLAND
Nytt för i år var att allmänheten hade möjlighet att utse sin favorit bland de femton nominerade i alla kategorier.
Totalt inkom drygt 1.400 röster.
Flest röster fick... Sixten Siverland

ÅRETS KRISTINA - ANN-KRISTIN ELGAN
Hon har ett så smittande skratt, vår Kristina. Hon har en sådan passion att det är omöjligt att inte smittas. Vi ser henne ofta i alternativa versioner av sig själv, men många möter henne också precis som hon är; energiskt berättande och sjungande för dem som behöver det mest. Hon bytte scenen i skogen mot scenen under tak,
och årets Kristina är... Ann-Kristin Elgan

ÅRETS KARL-OSKAR - SIXTEN SIVERLAND
Årets Karl-Oskar är välsignad med dygn som har ovanligt många timmar. Många har undrat hur han hinner med allt, men utan tvekan är Karl-Oskar en man som kan använda tiden på effektivast möjliga vis. Han ser inte andra aktörer som konkurrenter, utan som samarbetspartners, och kanske är det därför som vi-känslan är så stark... i Vissefjärda.
Årets Karl-Oskar är... Sixten Siverland

ÅRETS UNGDOM - KRISTINA HANSSON
Att kunna se dem som så många blundar för är en stor gåva. Genom att samla sina idéer och sina vänner kring en god sak riktade årets ungdom våra blickar mot de svältande på Afrikas horn.
Årets ungdom är... Kristina Hansson

ÅRETS BRAGD/HJÄLTE - MADICKEN BLOMQVIST OCH VILLMAN JONASSON
De kommer från en tradition av vinnare och bar bördan med den äran. Med fullständig kontroll på sina redskap gav de sitt sammanhang ännu en förgylld fjäder i hatten, och för årets bragd svarar... Madicken Blomqvist och Villman Jonasson

ÅRETS FRAMTIDSUTVECKLARE - HÅKAN KARLSSON
Årets framtidsutvecklare har gått den långa vägen och har tagit alla smällar. Han vet vad som fungerar och vad som inte gör det, och vad vore Emmaboda utan tonflödet från Rasslebygd.
Årets framtidsutvecklare är... Håkan Karlsson

Grattis till er alla.

Inga kommentarer: