måndag, maj 24, 2010

Veckans lag

Denna veckan delas utmärkelsen av två lag som var i farten i går. Det ena är Tre kronor, Sveriges hockeylandslag som i går knep bronset i VM efter 3-1 seger över hemmanationen Tyskland. Detta var förbundskaptenen Bengt Åke- Gustavsson sista match i båset och fick uppleva en biter semifinalförlust på lördagen mot Tjeckien. Sverige ledde med 2-1 med sju sekunder kvar att spela men då kvitterade tjeckerna till 2-2 och det blev förlängning som blev mållös. Straffläggning fick avgöra matchen och där blev tjeckerna för svåra. Därför var det starkt av ett Sverige, som innan turneringen var i frågasatt och speciellt som laget fick en hel del återbud innan turneringens start av NHL spelare, att ta bronset. Det blev en skön och glad avslutning för Tre Kronor efter två veckors intensiv hockey och Bengt Åke Gustavsson fick kröna sin förbundskaptens karriär med ytterligare ett brons.

Det andra laget som får utmärkelsen veckans lag är världsmästarna Tjeckien som gjorde en mycket bra match när man slog Ryssland i finalen med 2-1. Ryssarna var favoriter innan turneringen och även så i finalen. Men tjeckerna spelade ett fantastisk bra försvarsspel och fick matchen precis dit man ville. Rysslands mål kom med lite mer än 30 sekunder kvar av matchen. Tjeckerna tog ledningen precis i matchöppningen och ökade på i slutet av andra perioden. Veckans lag juryn tycker att det var rättvist att Tjeckien vann för man var hungrigare än den ryska björnen som var rätt så grinig i allafall i sista perioden då det dåliga humöret kom upp till ytan.

Veckans lag: V21 Tre kronor och Tjeckiska hockeylandslaget.