söndag, maj 30, 2010

Äntligen

Efter tre raka uddamålsförluster blev det äntligen seger för Hammarby när man i går eftermiddag tog emot Väsby United på Söderstadion. 2-0 slutade matchen efter ett mål i början av matchen och ett i slutet. 1-0 kom redan i den tredje minuten då Linus Hallenius fortsätter att hitta målet som betydde hans sjunde för säsongen. Sebastian Castro- Tello och just nämnde Linus Hallenius stressar Väsbys backlinje alldeles utanför straffområdet. Linus vinner bollen trampar iväg och skjuter strax innanför straffområdet otagbart för Väsbys målvakt. Hammarby inledde aggressivt och man märkte att spelarna verkligen ville bryta denna negativa förlust trend. Man vann de allra flesta närkamperna och skapade en hel del farliga chanser, men målen uteblev. Istället kom Väsby in i matchen och matchbilden var ganska jämn resten av halvleken.

Andra halvleken startar Hammarby nästan lika bra som första och i den 53 minuten slår Sebastian Castro Tello en vacker djupledsboll till Hallenius som kommer fri till höger i straffområdet. Avslutar distinkt men målvakten är ute och täcker på ett bra sätt. 62 minuten får Bajen får tryck mot Väsby efter en hörna. Anfallet avslutas med ett skott från ca 25 meter av Simon Helg som går rakt i famnen på Väsbymålvakten. Regnet som började i andra halvlekens början gjorde att planen blev svårbemästrad. Men Hammarby fortsatte att ösa på framåt och 2-0 målet hängde i luften men det skulle dröja ända till den 89 minuten innan spiken i Väsbykistan slogs in. Maic Sema snor bollen från Väsby försvaret, driver in i straffområdet ner till kortlinjen där han väntar in Petter Furuseth som får bollen mitt framför mål och stöter in 2-0.

Äntligen blev det seger efter tre raka förluster och nu gäller det att få upp ångan så att detta var början på en segersvit som blir långvarig för det behövs om det ska bli allsvensk fotboll nästa säsong på Söderstadion. Men den riktiga fotbollsklyschan, en match i taget, är nog den som man måste fokusera på. Nästa match är Svenska cupen mot allsvenska Trelleborg FF hemma den 3 juni och nästa match i Superettan är borta mot Degerfors den 10 juni.


MATCHFAKTA:









HAMMARBY IF- VÄSBY UNITED
2-0 (1-0)

1-0 Linus Hallenius (3)
2-0 Petter Furuseth (89)

Varningar:
Hammarby: Andreas Dahl, Petter Furuseth, Simon Helg, Maic Sema
Väsby: Magnus Eriksson, Mikael Wentzel, Niklas Maripuu

Domare: Jim Petersson
Publik: 6248

Inga kommentarer: