söndag, maj 02, 2010

1 maj i Emmaboda med tal och prisutdelning

På arbetarrörelsens dag den 1 maj hade vi i går äran att dela ut vårt demokratipris för tredje gången. Detta år gick priset till Susanne Algotsson som i sitt arbete har upplyst och kartlagt om de funktionshindrades situation i det offentliga och privata delarna av samhället i Emmaboda. Detta är ett viktigt demokratisk fråga att göra samhället tillgängligt till alla oavsett funktionshinder. Jag kommer träffa Susanne vid ett senare tillfälle för en intervju som kommer publiceras på bloggen.















En stolt pristagare Susanne Algotsson med en lika stolt far, Alvar Algotsson








Kommunfullmäktigeledamoten Hugo Grönlund inledde 1 majfirandet för partiets del med att hälsa alla välkomna och berättade vad som komma skulle.
(foto Göran Johansson)






















Mikael Nilsson, ordförande i Vänstern i Emmaboda kommun inledde talet med att tala om högerregeringens förskräckliga sjukförsäkringspolitik (Foto: Göran Johansson)












Med stadig och stolt röst läste Mikael lusen av den rådande högerpolitiken. (Foto Göran Johansson)











Jag pratade om kommunpolitik och om det mångkulturella samhället. (Foto: Göran Johansson)









Några av de 1000-tals som lyssnade... Nåja det kanske inte var så många men de ca 50 som var där tyckte om de de hörde från talarstolen. (Foto: Göran Johansson)












Partikamraten Lise Kroer applåderade oss.. (Foto: Göran Johansson)















Mikael Nilsson













Susanne Algotsson med sin sambo Per Ola som var lika stolt över priset som henne.













Här delas demokratipriset ut till henne. (Foto: Tommie Johansson)

Det blev ett väldigt lyckad evenemang där allt klaffade. Vi har hittat konceptet nu för vår ceremoni av utdelningen. Det var premiär för tal från oss i partiet och det ska vi nog ha även kommande år. Det som kanske saknades i går var lite musik eller något liknande men det ska vi fixa till nästa års prisutdelning. Då ska vi även utöka tiden, antingen att vi börjar vid elva eller sluta vid ett. Men en sak ruckar vi aldrig på och det är att prisutdelningen alltid ska vara kl. 12.

För att läsa Mikael Nilsson tal klicka: här
Mitt tal kommer publiceras här kommande dagar.

Diplomet som delades ut var vackert gjort av Hanne Berthelsen
Ramen till diplomet gjordes av Emmaboda konst HB,
Blommorna köptes från Emmaboda blomsteraffär,
Högtalare och mikrofon lånades av Emmaboda Folkets Hus och vår medlem Jan Gustavsson som arbetar där hjälpte till med att rigga upp,

Både tidningarna Östran och Barometern kommer att skriva om prisutdelningen och ett stort tack till dem för deras fina artiklar inför priset under årets gång. Vi vill tacka alla dessa för ett gott arbete och stöd som vi är jättenöjda med.

Stort tack också till Göran Johansson (alias Snacke Pär) och Tommie Johansson för att de var där och fotograferade vårt arrangemang och att vi har fått tillgång till deras bilder.

Slutligen vill vi återigen Susanne Algotsson till demokratipriset 2010 och önska henne lycka till med hennes fantastiska arbete.

Sen vill vi uppmana alla att börja fundera på vem som ska få Vänsterpartiets, Emmabodas fjärde demokratipris som ska delas ut kl 12.00 Söndagen den 1 maj 2011.

Inga kommentarer: