lördag, maj 01, 2010

Johansfors numret större än Älghult

I gårdagens valborgsmässofotboll slog Johansfors Älghult med hela 5-1. Det var bättre väder än förra fredagens premiärmatch men det var mulet med inte speciellt kallt. Trots att regnet hängde i luften så stannade den där uppe och vi fick se matchen utan att bli blöta.

Matchen inleddes med mycket spel på mittfältet och chanserna uteblev. Dock var det JIF som hade mest boll men kunde inte ta sig igenom Älghults försvar i början av matchen. Det var tät match med några halvchanser främst från Johansfors men även Älghult stack upp i några kontringsläge. Men det dröjde till ca 30 minuter spel innan Johansfors kunde ta ledningen och den var riktigt snyggt då Joakim Lindner slår en frispark till Robin Franksson som stänker in 1-0 bakom en chanslös bortamålvakt. Efter det exploderar Johansfors sista kvarten av första. Fyra minuter senare kommer 2-0 genom Adam Wellrup som efter en passning av Oscar Ahlström i en 2 mot 1 läge säkert slår in bollen i mål. I den 40 minuter får Johansfors en straff sedan bollen tagit en Älghultsspelare på handen. Henrik Ahlström sätter bollen säkert i mål. Som om inte detta var nog kom också 4-0 strax innan paus och det var Adam Wellrup som gör sitt andra mål i matchen på en stolpretur.

Andra halvlek hade man förväntningar på att det skulle komma fler Johansfors mål men Älghult stod upp resten av matchen och i takt med mörkret blev spelet tyngre på samtliga spelare. Det blev mer mittfältsspel än vad som är lämpligt för att definiera en bra fotbollsmatch. Men den regniga dagen innan match tog ut sin rätt på den blöta och tungsprunga planen. Den sög bort krafterna ur spelarnas ben. Men båda lagen försökte att spela boll ändå fast försvaren spelade bra och stängde till. Men två mål fick vi se och det var två vackra mål dessutom. Först var det Älghult som reducerade i mitten av halvleken genom en underbar skott utifrån som borrade sig in i krysset helt otagbart för Axel Karlsson i målet. Sen med ca 10 minuter kvar gjorde den nyligen inbytte Stefan Persson 5-1 på en otagbar halvvolley mitt i straffområdet. Målet var vackert men förarbetet av Robin Franksson var lika vackert när han snurrade upp några Älghultare nära hörnflaggan och sen skickade in bollen snyggt serverat till Stefan som inte gjorde något misstag. 5-1 blev alltså slutresultatet och andra raka segern blev ett faktum. Ingen skönspel men effektivt JIF bäddade för denna seger som var hur rättvist som helst, kanske något mål för stort men Johansfors var numret större än sina motståndare denna valborgsmässokväll.