söndag, maj 09, 2010

Vänsterpartiet värnar rätten att vara privat

Vänsterpartiets kongress har beslutat att den personliga integriteten – rätten att få vara privat – är en prioriterad fråga inför valet i september.Beslutet innebär att man slår fast att alla har rätt till en bred privat sfär. Den utveckling vi kan se, att vi är på väg mot ett kontrollsamhälle, måste tas på allvar och bekämpas.

Under parollen ”Lämna Internettrafiken ifred” beslutade också att partiet ska verka för att FRA-lagen rivs upp och att Ipredlagen tas bort.
En annan viktig fråga i valet för Vänsterpartiet är integriteten i arbetslivet. Den övervakning som arbetstagare utsätts för är oacceptabel. Kongress har därför uttryckt som sin mening att man måste införa en samlad lag om integritetsskydd i arbetslivet.

Alice Åström tog upp frågan om integritet i sitt inledningsanförande under fredagskvällen:

Ett samhälle där människan ständigt övervakas och där rätten att kommunicera fritt beskärs är ett samhälle som aldrig kan utveckla fria individer vilket är en förutsättning för socialismen. Vänsterpartiet har kämpat på integritetens barrikader länge och kampen måste gå vidare. Den måste vinnas varje dag och vi är garanterna för detta.


För att få mer information om Vänsterpartiets kongress klicka: här

2 kommentarer:

Jan-Olof Flink sa...

Så då tänker vänstern lämna de rödgröna då?

Den hittils uttalade "gemensamma" politiken är ju att inte skrota FRA och att datalagringsdirektivet skall införas.

Vad är er agenda gällande de integritetskränkande "antiterrorist"-lagar som instiftats de senaste två mandatperioderna. Så att polisen får installera buggar, kameror och spionprogram hemma hos folk som inte är misstänka för något brott alls?

Vore kul att se något som tyder på att ni planerar att göra något, mer än att lägga ett buzz-word till på listan att förhandla bort efter valet.

Mvh

/J-O

Mats sa...

Är det idag motionerna om att direkt avbryta det rödgröna samarbetet kommer upp?
Hur agerar er partistyrelse om kongressen får majoritet om att avbryta samarbetet?