fredag, maj 14, 2010

Kaj Raving och Linda Fleetwood trivdes på Mauritius

Från kultur, till flyktinginformation, diskussion med UR-kraft och slutligen ett besök på Mauritius Det blev en händelserik dag för Vänsterpartiets riksdagskandidat för Kalmar län Kaj Raving, Nybro och Linda Fleetwood, Mönsterås, vår landstingsrådskanditat när de båda besökte Emmaboda i dag.

Vi började med att besöka vårt huvudbibliotek där vi fick information av bibliotekarierna Eleonor Söderlund och Ola Kumlin. De berättade om bibliotekets olika verksamhetsområden där det inte enbart är böcker som de sysslar med. Här kan man läsa tidskrifter, surfa på nätet, titta på konstutställningar, gå på bokcirklar, höra på spännande föredrag och andra saker som hör till ett bibliotek.
Sen fick vi fika hos LO, som vid detta tillfälle träffade föreningen UR-kraft för att lägga upp kommande studiecirklar. Det blev en spännande diskussion med medlemmarna.

Efter det var det dags för lunch innan vi åkte till IFO:s lokaler för att träffa flyktingsamordnaren Margareta Eriksson och Vasiliki Karastogianni där de med stor entusiasm berättade om kommunens flyktingverksamhet och vårt kommande beslut om att ta emot ensamkommande flyktingbarn.

Dagens avslutningsbesök var på Allaktivitetshuset Loket där Karen Deakin tog emot oss och visade runt i huset där generationer möts. Loket finns på Bjurbäcksgården som är ett särskilt boende med rymliga lägenheter. Loket gör verkligen skäl för namnet allaktivitetshus för här kan man göra det mesta. Här möts generationerna i ett fantastisk kulturcentrum. Här finns rymliga rum som föreningar kan hyra, här kan b la man träffas över en fika, man kan gå på gym, spela pingis, basta, surfa på nätet, väva och åka till Mauritius

Mauritiusstranden är ett upplevelserum. Här berörs alla dina sinnen genom en helhetsupplevelse. Du kliver rakt inpå en sandstrand där det är ca 28 grader. en temperatur du själv kan reglera, du hör vågskvalp och fågelkvitter, känner en sval havsbris, du slår dig ner i en solstol och känner sand mellan tårna.
















Kaj Raving ser ut att njuta av Mauritius












Huvudbiblioteket i Emmaboda där Eleonor Söderlund (vid datorn) och Ola Kumlin (bakom disken) tog väl emot oss och informerade om Bibliotekets omfattande verksamhet.











Vasiliki Karastogianni till vänster och Flyktingsamordnaren Margareta Eriksson berättade om kommunens flyktingverksamhet














Här en rundvandring på Loket där Karen Deakin berättade om deras verksamhet.













Linda Fleetwood med tårna i sanden. Hon ser ut att må bra på Mauritius













Även Vänsterpartiet i Emmaboda kommun ordförande Mikael Nilsson trivs ypperligt.













Mauritiusstranden ser verkligen inbjudande ut














Enhetschef Britt-Marie Claesson talade sig varmt för verksamheten på Loket.


Det blev en väldigt lyckad dag med intressanta och spännande besök och vi har mycket att vara stolta över i Emmaboda kommun. Tack Emmaboda kommunbibliotek, Flyktingsamordnaren Margareta Eriksson och Vasiliki Karastogianni och Karen Deakin på Allaktivitetshuset Loket för att ni tog er tid att ta emot oss och gav en lärorik insyn i sina respektive verksamhet och på fikat som ni bjöd på. Tack till Greger Alfonsson från LO som bjöd oss på kaffe och lät oss komma med i diskussionen med UR-kraft. Vi är alla mycket nöjda med denna dag.

Inga kommentarer: