onsdag, maj 26, 2010

Stöd till den drogfria festen i Emmaboda

Äntligen efter många års frånvaro återuppstår Karnevalen i Emmaboda igen. Den äger rum nu på lördag den 29 maj och många olika aktiviteter står på programmet runt om i Emmaboda. Bland alla dessa festliga arrangemang så planeras en drogfri fest som några ungdomar på egen hand arrangerar. Det kommer att bli uppträde av olika band och andra aktiviteter och festen äger rum i Skatehallen i Nöjeshuset. De ungdomar som arrangerar festen går på högstadiet eller gymnasieskolan här i Emmaboda

De har förutom att jaga olika bokningar till kvällen även jagat sponsorer för att finansera festen och där kan vi vuxna göra en insats genom att bidra med ekonomiska medel. Gabriela Håveland från Emmaboda tog ett utmärkt initiativ att skänka en hundring till evenemanget och hon uppmanade oss övriga vuxna till att följa hennes exempel. Jag följde hennes uppmaning förra veckan och skänkte en hundring och jag vet att många andra vuxna också har gjort det. Vi i Vänsterpartiet i Emmaboda kommun har också bidragit med pengar till arrangörerna av den drogfria festen.

Det är mycket viktigt tycker vi att vuxna och även politiska partier stöttar sådana här arrangemang som ungdomar själva annordnar och som är drogfria. Vi vet att alkohol och droger tyvärr letar sig ner till de lägre åldrarna och vi vet vilken skada som kan uppstå vid användning av dessa berusningsmedel. Vi måste alltid sätta ner foten och visa att man kan ha kul även utan alkohol och droger. Vi måste ta bort attityden att det är häftigt att supa och vi måste ta bort den romantiska skimret som ibland finns när man pratar om alkohol. Därför är det glädjande att se att även ungdomarna är med på denna linje och försöker göra en rolig kväll för andra ungdomar men utan alkohol och droger.

Inga kommentarer: