torsdag, maj 13, 2010

Fjärde raka segern för Johansfors.

Henrik Ahlström gör 3-1 på straff och domaren Jörgen Stånggren tittar intresserad på.

Johansfors vann rättvist men inte helt utan besvär dagens bruksderby över Kosta på hemmaplan. Matchen flyttades från morgondagen till i dag och var en del av Alsbodagen och det blev en lyckad byte då över 100 talets åskådare hade hittat till Idrottsplatsen. De fick se en match med mycket kämpa och mindre skönspel och tillslut en Johansfors seger med 4-1 efter 2-1 i halvtid.

Men det var Kosta som tog ledningen efter en liten försvarstabbe efter ca 18 minuter spel. Kostaspelaren fick bollen till skänks av en JIF back som jag inte minns vem det var och gjorde inget misstag utan satte bollen i mål bakom en chanslös Axel Karlsson i mål. Men Johansfors replikerade snabbt och kvitterade några minuter senare när backen Charlie Dziobek på något sätt kom loss och vackert gjorde 1-1. Skönt att få kvitteringen så snabbt efter Kostas ledningsmål annars så kunde matchen ha tagit en annan vändning. Nu var det JIF som förde matchen men Kosta kämpade på bra och gav inte slaget förlorat. Men hemmalaget var det bättre laget och malde ner sina motståndare och på hörna tar man också ledningen strax innan paus med 2-1 genom Robin Franksson.

Två minuter in i andra halvlek så kommer nästan Adam Wellrup loss men han blir nerdragen i straffområdet och domaren Jörgen Stångren dömer helt riktigt straff. Fram kliver Henrik Ahlström och sätter den säkert i mål till 3-1. En drömstart för Johansfors i andra halvlek. Nu trodde man att JIF skulle dra ifrån men Kosta fortsatte att bita i från och hade en del chanser att reducera. Den vassaste chansen var när man prickade ribban och när man minuterna senare skapade en riktig farlig dubbelchans där Axel Karlsson fick briljera i målet. Matchen avgjordes definitivt när Adam Wellrup vann bollen från en Kostaback och slog ett jättefint inlägg som Stefan Persson snyggt förvaltade och 4-1 var ett faktum. Det blev matchens sista mål och ytterligare en seger för JIF.

Fjärde raka segern och det utan att spela 100% på topp. Man gör lite grann som man vill och spelar så mycket som det behövs. Men i dag fick man i allafall slita för segern och för oss i publiken blev det en bra match. Det är alltid lite roligare att se en relativ jämn match än när ett lag rinner i från på resultattavlan. Bäst i dag tycker jag att Adam Wellrup var.

Fotbollskors utseende är minst lika viktigt som dess funktionella egenskaper.