onsdag, mars 24, 2010

Vänsterpartiet i Emmaboda kommuns verksamhetsberättelse 2009

Lokalavdelningen har under 2009 genomfört 10 protokollförda styrelsemöten samt ett antal arbetsmöten.

Stora händelser under 2009

Vår partiordförande Lars Ohly gästar oss den 8 oktober vi genomför ett öppet möte med Lars förlagt till glasblåsaren Folkets hus tidigare under dagen besökte han Möjligheternas Hus AB. mötet var välbesökt och Mötet gick under rubriken Valupptakt med Lars Ohly Så bygger vi ett rättvist Sverige.

Vårt andra demokratipris 2009 tilldelades Bjurbäcksskolan 0-12 år för deras integrationsarbete. Detta delades sedvanligt ut 1 maj på centrumtorget kl. 12.00.

EU debatten den 7 april var både intressant och underhållande samtliga partier var inbjudna av oss. Vårt parti representerades av EU parlamentariker Eva-Britt Svensson som var mycket duktig och påläst. Som debattledare hade vi kommunchefen Claes Lewander.

Aktiviteter 2009

Eva-Britt Svensson gästar oss åter 14 april inför valet till Europaparlamentet Samtliga partier var inbjudna dem som kom av partierna var Miljöpartiet. Nybro lokalavdelning var väl representerade på detta möte.

Den 17 februari gästas vi av riksdagsledamoten Ulla Andersson ekonomisk talesperson för Vänsterpartiet i Riksdagen. Hon besöker Möjligheternas hus AB och hon träffar även centrum sydost och Emmabodas Kommunalråd. Hon träffar också pressen. Samt så har vi ett möte på kvällen.

Hugo Nicke och Lise upptäcker underjorden den 21 mars genom besök på Äspö laboratoriet Utanför Oskarshamn detta besök gör vi för att se hur SKB tänker lösa uppgiften kring slutförvaret av använt kärnbränsle. Detta arrangerades av Kommunfullmäktige. Det var ett intressant besök.

Vi levererar under året en motion till kommunfullmäktige angående offentlig toalett i centrala Emmaboda. Styrelsen antar denna motion som kommer från Gun Mälberg.

Vi var representerade på Brokulla Marknad och vi var även på Emmaboda Marknad i Emmaboda hade vi god hjälp av vänsterpartiet Nybro där vänsterpartiets ballonger var uppskattade och spreds runt marknaden av glada barn.

Under Broakulla marknad sålde vi minikassar där behållningen gick till organisationen Ecpat. Summan blev 390 kr och dessa överlämnades under en Gudtjänst i Emmaboda kyrka den 31 maj vars kollekt vid detta tillfälle gick till Ecpat.

Distriktsstyrelsen i Kalmar län lade sitt styrelsemöte den 9 september till vår kommun platsen blev Lindås folkets hus.

Den 17 september åkte vi till mejeriet i Nybro där Patrik Olofsson berättade om den kampen Lagena arbetarna förde i somras. I den kampen arrangerade vi under sommaren och hösten flygbladsutdelningar utanför systembolagen i Nybro och Emmaboda. Ett tecken på bra samarbete mellan Nybro och Emmabodas Vänsterpartiföreningar.

Under året introduceras en ny aktivitet Café Vänster. Bland annat fanns vi på plats under Emmabodafestivalen den 1-2 augusti. En aktivitet som uppskattades av festivalbesökarna. Under festivalen var vi förstärkta med Mariann Karlsson från Nybro. Café Vänster har varit på plats flera gånger under året på Centrumtorget.

Vi var också under sommaren givetvis engagerade i valet till Europaparlamentet med utdelning av material och diskussioner med allmänheten.

Den 5/3 2009 genomfördes vårt årsmöte i Lindås folkets hus. Där valdes Kaj Raving inbjuden från Nybro till ordförande för mötet. Efter sedvanliga årsmötes förhandlingar och val så fick vi lite kultur genom att Mikael och Lise läste dikter. Vi åt också smörgåstårta i trevlig samvaro.

Styrelsens sammansättning har under 2009 varit följande.

Ordförande. Mikael Nilsson
Vice ordförande. Gun Mälberg
Kassör. Nicke Grozdanovski
Sekreterare. Hugo Grönlund
Ledamot. Lise Kroer
Ersättare. Kent Mälberg, Evert Lindhal, Johnny Olsen.
Revisor Tomas Jonsson

Slutord.

Återigen har vi lyckats bedriva en bra och innehållsrik verksamhet. Vi tackar alla medlemmar och sympatisörer som bidragit till detta. Vi konstaterar att vi är ett parti som driver vår politik och idéer i fullmäktige, nämnder och styrelser med kraft. Och vi har även lagt ner mycket kraft på det utomparlamentariska viktiga
arbetet.

Lindås den 4 mars 2010

Mikael Nilsson Ordförande
Hugo Grönlund Sekreterare

Inga kommentarer: