tisdag, mars 02, 2010

Pinsamt om praktikanter

- Sven-Otto Littorins förslag att pressa in 65 000 praktikanter i statliga myndigheter är direkt pinsamt. Det kan inte tolkas som något annat än ett sätt att frisera arbetslöshetssiffrorna inför valet, säger Josefin Brink, arbetsmarknadspolitisk talesperson för Vänsterpartiet.

- Regeringens val att skära ner på utbildningar och anställningsstöd och att sänka skatter istället för att satsa på direkt jobbskapande invetseringar har lett till de katastrofala arbetslöshetssiffror vi har idag. Att placera tusentals arbetslösa på myndigheter utan möjlighet till relevant handledning är ingen lösning på problemet.

- Praktikplatser kan vara en bra insats. Också Vänsterpartiet vill satsa mer på praktik bland annat just hos statliga myndigheter och i kommuner och landsting. Men då ska det handla om seriösa praktikant- och traineeprogram som rustar dagens unga arbetssökande för att ta vid när 40-talistgenerationen går i pension. Inte om att gömma undan arbetslösa i myndighetskorridorer, avslutar Brink.

Inga kommentarer: