måndag, mars 29, 2010

Kultur för en hundralapp- Älskade skriv snart.

Tillsammans med Åfors Folkets Hus och ABF bjuder Åforsteatern in till två kvällar under våren med teater och poesi. Nu på Onsdag den 31 mars kommer Regionteatern Blekinge-Kronoberg att framföra ”Älskade skriv snart”. Det är en föreställning med musik, dans och text som helt och hållet bygger på insända brev, dagböcker, mejl och sms. Efter föreställningen finns det möjlighet att ta en fika och njuta av orkesterns toner och kanske rent av ta en svängom.

Onsdagen den 28 april kommer Jenny Wrangborg från Stockholm till Åfors. Hon är en 25-årig kallskänka som skriver dikter och texter om sitt liv och arbetsliv. Jenny har just färdigställt sin första diktsamling, Kallskänken. I den berättar hon om sina erfarenheter från köken och caféerna hon jobbat i. Dikter om att arbeta. Om att försöka göra sig själv synlig. Om värmen till arbetskamraterna och drömmen om att vara med och bestämma. Om styrkan i att stå tillsammans.

Samtliga två föreställningar kostar precis som rubriken säger en hundralapp. Vi hoppas på att det blir välbesökta kvällar säger ordförande i Åforsteatern Gitte Lind. Höstens evenemang var uppskattade så vi vill gärna fortsätta med våra kulturkvällar. Det känns viktigt att det även på små orter ska finnas ett rikt kulturliv för alla.Vårt utbud ska vara varierat och ge prov på många underhållningsformer. Vi är redan på gång med att sammanställa programmet inför hösten 2010, så vi hoppas verkligen på en fortsättning där kommun-invånarna hittar till Åfors Folkets Hus för en stunds avkoppling och underhållning.

Sen vill som jag ordförande i Åfors Folkets Hus flagga på ytterligare en kultursatsning i juni i samband med Eriksmåla marknad, men det återkommer jag till när programmet är klart.

Inga kommentarer: