fredag, mars 26, 2010

10 bilder av våren

Våren har kommit till mina trakter, snön har smält undan och naturen börjar vakna till liv igen efter den långa och kalla vintern. Våren är extra välkommen i år. Just i dag bjöds vi på en strålande vårdag med många olika aktiviteter för människor och djur.
















En katt som sitter och njuter av värmen.








Algutsboda Södergård. I folkmun kallas platsen för Gamla Algutsboda för enligt traditionen ska den första träkyrkan ha legat här. Men inget spår av någon kyrkogrund eller kyrkogård har hittats som styrker denna tradition. Men spännande är det i allafall.










Hos familjen Elvung i Holmarna som ligger utanför Åfors har man haft tillökning. De har föds hittills sammanlagt fem lamm. Den här har nyligen tagit sina små första stapplande steg i livet















En stolt tacka med ett av sina så bedårande söta lamm















Två små syskon som undersöker sin omgivning.















I rabatten vid min arbetsplats i Ekebo, Algutsboda har krokusen börjat blomma.





























En Kaja som sitter högt på en grantopp. Den här granen är fem sex meter hög men det bekommer inte Kajan. Höjdskräck är inget som existerar hos fåglar.










RESURS= Respekt för sjuka och utsattas rätt i samhället genomförde i dag på Centrumtorget i Emmaboda en manifestation för att uppmärksamma de utförsäkrades situation i Sverige.










Inne på Coop i Emmaboda så bjöd butiken på smakprov inför den stundande påsken. Här är det min partikamrat som också är ordförande i butiksrådet tillsammans med Lise Kroer längst bort i full färd med att servara kunderna god mat.

2 kommentarer:

Björn Nilsson sa...

Undrar om katten fått syn på en fågel eftersom den stirrar så intensivt och verkar slicka sig om munnen? Men kajan lär vara utom räckhåll.

Noterade mina första vårlökar i en gräsmatta idag. Våren är här också!

Nicke Grozdanovski sa...

Nej den putsade sig innan och det var säkert min uppdykande som gjorde honom intresserad. :-)

Vad härligt att våren är hos dig med :-)