tisdag, mars 09, 2010

Har Centern i Emmaboda kommun ändrat uppfattning om glasbruksköpet i Boda Glasbruk?

Läste i dagens Barometern att Centern i Emmaboda kommun har haft sitt årsmöte nyligen. Som underhållning på mötet var Hönsalottas Luffarmuseum på besök. Inget att säga om detta. Men jag vill ändå påpeka att Luffarmuseumet nyligen har flyttat till sina nya lokaler i Boda Glasbruk, detta tack vare att vi i vänstermajoriteten köpte glasbruket i Boda.

Nu hälsades de varmt välkomna till Boda av Centerpartiet som liksom resten av högerpartierna motsatte sig detta köp i fullmäktige och dessutom reserverade sig. Nu hoppas Centerpartiet att det ska bli en turistmagnet i Emmaboda kommun. Om nu Centern ändrat uppfattning om köpet så är det välkommet eller vill de bara sola sig i glansen av den framgångsrika verksamhet som luffarmuseet bedriver. Redan nu har de första busslasterna kommit till Boda Glasbruk. Deras mobila luffarmuseum som besökte Centerns årsmöte är också uppbokad och uppskattat i vår kommun men även utanför kommungränsen. Det är bra att Centern förstår att detta är en turistmagnet och bra PR för Emmaboda kommun. Synd bara att de inte insåg det när vi fattade beslutet.

Vi i vänsterpartiet och Socialdemokraterna tillsammans med miljöpartiet är stolta och glada att vi fattade det rätta beslutet när det gäller glasbruket i Boda. Det är tack vare oss som Centerpartiet på årsmötet kunde hälsa Luffarmuseet välkomna till Emmaboda kommun.

3 kommentarer:

Mikael.R.Nilsson sa...

det är väl positivt

Mats sa...

De spelar efter reglerna. De blev nedröstade och ska nu arbeta för Boda Glasbruks bästa. Är det inte det som kallas demokrati?
Skulle vara skitkul att jobba med att utveckla det.

Nicke Grozdanovski sa...

Japp... men när Socialdemokraterna använder sig av RUT avdraget eller Lars Ohlys barn går på privatskola då kallas det hyckleri och inte demokrati??... vad är skillnaden Mats????