torsdag, mars 04, 2010

Vad är nyheten?

Det har ju varit lite debatt om hushållsnära tjänsternas vara eller icke vara. Om de rödgröna kommer till makten vilket vi alla hoppas på kommer denna skattesubvention att avskaffas vilket är bra. Pengarna behövs mer till för den gemensamma välfärd än att friska människor ska få rabatterad städhjälp. I aftonbladet kunde man i går läsa att vissa höga Socialdemokrater använder sig av RUT avdraget och därmed denna skattesubvention som vi är emot. Moraliskt sätt kan man och ska ha synpunkter på deras agerande. Det kan spä på politikerföraktet när man inte lever som man lär. Men för övrigt är det verkligen något konstigt så att det blir en stor nyhet av det?

Den borgerliga högerregeringen införde RUT avdraget efter valet 2006 och började gälla 1 juli 2007. Det innebär att privatpersoner får göra avdrag på 50 procent av arbeten som städning, barnpassning och gräsklippning. De första åren var det köparen av tjänsterna som gjorde avdraget i sin deklaration. Sedan 1 juli 2009 är det företagaren som gör avdraget.

Att ledande socialdemokrater utnyttjar detta är lika "konstigt" som att Kristdemokrater utnyttjar kommunal barnomsorg istället för vårdnadsbidrag, att moderater anlitar landstingsstyrd sjukvård istället för privata alternativ, att folkpartister handlar med kronor istället för euro och att centerpartister drar nytta av att LAS finns fast de vill förändra det.

3 kommentarer:

Mikael.R.Nilsson sa...

Och att Centerpartister åker på öresundsbron

Mats sa...

Och att Lars Ohly har eller hade barn i privatskola och nyttjar en privat vårdgivare.

Mikael.R.Nilsson sa...

Vuxna barn som bestämmer själv