torsdag, oktober 01, 2009

Rekordmånaden September


















Första höstmånaden September blev en uppsving för antalet unika besökare på min blogg. Så pass att det blev den allra bästa månaden hittills med 2880 besökare. Med unika besökare menas att endast en dators IP räknas endast en gång/dygn som senare sparas i statistiken som jag kan följa. Det är en ökning från tidigare ettan som var Maj som hade 2750 besökare med 130 besökare och jämför man med augusti så är det en ökning med 395.

Dagsgenomsnittet ligger nu på 96 personer och det är en ökning med 14 besökare sen augusti
Månadsgenomsnittet ligger på 1674 en ökning med 71

Uppsvinget har gått ganska fort för detta är bara fjärde gången jag kommer över 2000 strecket och redan nu nosar jag på 3000. Det skiljer 120 besökare till de strecket och hade September haft 31 dagar så hade det varit ännu närmare om än kanske inte ända fram. Men det gäller att vara ödmjuk för det svänger fort och varje månad är unik och lever sitt eget liv. Det är det som gör det så spännande att följa statistiken Den dag under september som hade flest besökare var den 21:a då 134 personer besökte bloggen och den lägsta var den femte då 64 besökare hittade hitTack alla ni som besöker Socialist och Bajare. Ni är en stor anledning till att jag tycker det är väldigt kul att skriva och vara ansvarig för denna blogg. Ett speciellt tack till alla som lägger in en kommentar då och då. Att få feedback på det man publicerar är alltid välkommet. Välkomna tillbaka under hösten då bloggen fortsätter som vanligt


De tre bästa månaderna:
September 09: 2880
Maj 09: 2750
Augusti 09: 2485

De sex senaste månaderna:
April: 2388
Maj: 2750
Juni: 1972
Juli: 1969
Augusti: 2485

September 2880

7 kommentarer:

tomasrj sa...

Du är snart ikapp mig. Jag stannade på 3099.

Nicke Grozdanovski sa...

Det är lite mer än 1000 kvar. :-) Du är fortfarande långt framför mig. Även om ambitionen är att öka antalet så är det bara mot sig själv man tävlar.

Det är en fin siffra 3099 men det beror på hur mycket du har haft som mest, alternativ hur du brukar ligga om du är nöjd med 3099

Björn Nilsson sa...

Du får fixa till klatschigare rubriker. Vad sägs om "Nickes nakenchock"? Det kommer nog att dra nyfikna massor till bloggen!

Eller ett mer seriösare tips. Skriver du om Piratpartiet kommer nog en hel del spanare från det hållet, det kan jag se. De håller koll på vad som skrivs om PP på nätet, vilket man bör förvänta sig av nätaktivister.

Själv har jag ju fördelen av att kunna vara nära "rätt stora grejor" som al-Qudsdemonstrationen i Stockholm förra helgen, och i och med den rapporteringen och alla bilder som jag lade upp kom det en massa extra besökare under flera dagar. Vad det gäller bilder ligger du ju bra till. Jag har en känsla av att många som är inne på mina bloggar är just folk som jagar bilder på nätet.

tomasrj sa...

För min del var det en ganska normal månad. Antal besökare är ju ett otydligt mått egentligen, eftersom det inte säger något om huruvida de har läst eller tittat djupare på bloggen och artiklar.

Själv har jag lagt till antal kommentarer som kan vara ett kompletterande mått på hur intressant bloggen är. Jag följer också noggrannt loggarna till min blogg – alltså via vilka sökord som besökarna anländer från ex google. Den listan känns relevant.

Nicke Grozdanovski sa...

Nickes nackenchock vore någonting. Men Björn jag ska väl inte skrämma bort mina besökare? :-)

Jag hade en omröstning om val av parti inför EU-parlamenst valet i somras och redovisade resultatet i halvtid så att säga. Då låg piratpartiet inte bland de bästa. Men den efter så hade det varit en invasion av besökare som har från Piratpartiets hemsida länkat till min och helt plötsligt låg de i topp.

Nicke Grozdanovski sa...

Så djupt analyserar jag inte mina besökare. Tiden räcker inte till även om jag ibland kollar igenom mina loggar men dagligen gör jag det inte. Jag gör stickprov kontroller.

Men jag kan tänka mig att det är spännande att analysera detta för det är ju kul och veta hur besökarna hittar till våra bloggar.

Björn Nilsson sa...

Du kanske kunde satsa på en kinesisk nakenhund någon gång i framtiden? Att oförberedd se en sådan är nästan snudd på en chock!