tisdag, oktober 13, 2009

Lagenaarbetarna fick SAC civilkuragepris

Arbetarna på Lagena fick igår SAC:s civilkuragepris till Björn Söderbergs, som för tio år sedan mördades av nazister, minne. En delegation av arbetare från Lagena deltog på manifestationen. Patrik Olofsson från Handelsklubbens styrelse talade vid La Mano. SAC:s Arbetsutskotts motivering löd:
















”Lagerarbetarna på Lagena i Jordbro vågade tro att de tillsammans har möjlighet att påverka sin situation. I en akt av civilkurage,solidaritet och sammanhållning ställde arbetskamraterna upp på varandra och tillsammans tog de upp kampen mot ledningens kriskrav. Lagenaarbetarnas modiga protest är en inspiration för många som i den ekonomiska krisens spår drabbas av omotiverade varsel eller hetsas i konkurrensen mellan arbetstagare.

Deras vilda strejk och blockad har fört upp frågan om bemanningsföretagen till att bli en av de viktigaste i nästa års avtalsrörelse. Lagenaarbetarna tilldelas civilkuragepriset för att de får oss att minnas att även om det är svårt, så har vi har ett ansvar att tillsammans motverka orättvisa försämringar som drabbar oss uppifrån. Lagenaarbetarna tilldelas priset för att de i handling stärkt oss i vår tro på en mer rättvis och solidarisk värld.”


Skriv på namninsamlingen för att Lagena ska dra tillbaka sin stämning. klicka: här

2 kommentarer:

Björn Nilsson sa...

Välförtjänt pris.

Nicke Grozdanovski sa...

Ja, mycket välförtjänst. Lagenaarbetarna visar att det finns hopp för fackföreningsrörelsen