söndag, oktober 04, 2009

Kungafamiljen har råd med bröllopet själva

Vänsterpartiet säger nej till regeringens förslag att ge ökade resurser till Kungliga hov- och slottsstaten med anledning av kronprinsessan Victorias bröllop. Likaså avvisar Vänsterpartiet regeringens förslag att anslå medel till Utrikesdepartementet och det ökade anslaget i tilläggsbudgeten för 2009 för att bekosta kronprinsessans bröllop.

Sammanlagt vill regeringen anslå 14 miljoner till kronprinsessans bröllop.

- I dessa kristider när många människor blivit arbetslösa och deras ekonomi och vardag slagits i spillror är det inte mer än rätt att alla ska dra sitt strå till stacken, även kungafamiljen, säger Marianne Berg, riksdagsledamot (V), konstitutionsutskottet.

- Kungafamiljen har till sitt förfogande ett skattefinansierat apanage om 125 miljoner per år. Det borde rimligen täcka Victorias bröllop, säger Marianne Berg.

Vänsterpartiet säger också nej till den ramhöjning som regeringen anslår för kronprinsessans, med blivande makes, driftkostnader av Haga slott.

- Regeringens upprepande mantra att värna om skattebetalarnas pengar ska väl också omfatta denna utgiftspost, anser Marianne Berg.

Inga kommentarer: