lördag, oktober 24, 2009

Manifestation på Larmtorget

I dag genomförs en manifestation mot Trafficking på Larmtorget i Kalmar. Det är Kalmar kommun samt en hel del föringar, Bl a Vänsterpartiet och Ung Vänster, som arrangerar denna manifestation. Jag hade gärna velat vara med och lyssnat och sett på pjäsen men tyvärr kan jag inte delta i detta pga andra aktiviteter i dag. Det är viktigt att ta ställning mot trafficking och prostitution så det är hedervärt av Kalmar kommun att arrangera denna manifestation.

Så här ser programet ut för dagen.:

13.00 Bertil Dahl – Kalmar kommun tar ställning mot trafficking

13.15 Agneta Idbohrn skapare av pjäsen ”Såld och köpt” berättar en kort bakgrund och delar ut biljetter

13.30 Manifestation mot trafficking leds av Malin Wollin och börjar på Larmtorget

14.15 Återsamling på Larmtorget för ljusceremoni

15.00 Första föreställningen av ”Såld och köpt” på Energihallen, Smålandsgatan 25

18.00 Andra föreställningen av ”Såld och köpt”


Såld och Köpt är en pjäs baserad på verkliga berättelser från flickor som varit utsatta för trafficking i Europa. Elever från Jenny Nyströmsskolan har valt att spela pjäsen för att upplysa och göra folk medvetna om problemet.
Pjäsen handlar om Carmen, 16 år, från Rumänien. Hon lockas utomlands av en släkting under falska löften om arbete. Hennes verklighet blir dock en helt annan – misshandel, dödshot och sexuellt utnyttjande.Efter en polisrazzia, då Carmen kommit till Sverige, skickas hon tillbaka till sitt hemland. Efter en tid vågar hon berätta sin historia – vågar du lyssna?

Inga kommentarer: