måndag, december 31, 2007

Veckans lag

Årets sista veckans lag blev en rysare och blev utdelade till två lag som det inte gick att skilja åt.

Lag 1 hämtar vi från Premier League och där i England vet vi att Manchester U är svårslagna men det brydde sig inte West Ham om när man i lördags tog emot de Röda Djävlarna från Manchester på sin hemma arena Upton Park. The Hammers skrällde och gav serieledarna United sin tredje förslust för säsongen när man vände underläge 0-1 till seger 2-1. Målskyttar för West Ham denna för deras del härliga lördagseftermiddag var Anton Ferdinand och Matthew Upson. The Hammers har på något märkligt sätt lätt för Manchester U för detta var tredje raka seger över United för West Ham och bara det är en sensation. Detta föll Veckans lag juryn i smaken och därmed utsågs West Ham till en av veckans två lag på Bloggen.

Det andra laget som delar denna utmärkelse är Sveriges juniorlandslag i hockey som just nu spelar junior VM i Tjeckien. I lördags mötte man Canada som har vunnit tre raka JVM turneringar som dessutom hade 20 raka segrar i JVM sammanhang. Sverige var absolut inte slagna på förhand men när Canada ökade på sin ledning till 0-2 efter 02.17 i den tredje perioden så var det ridån ner för Sverige. Men reduceringen tre minuter senare, av Eric Moe, blev startskottet på årets vändning när Sverige spelade i trans och efter nio minuter hade Sverige vänt till en 3-2 ledning. Canada kvitterade till 3-3 efter 16.18 och matchen såg ut att gå till förlängning. Men med sju sekunder kvar avgör Småkronorna matchen genom ett mönsteranfall. Tobias Forsberg gjorde målet assisterad av Mikael Backlund och Niclas Andersén. Detta var en vändning värdigt Veckans lag och därmed utses småkronorna välförtjänst till årets sista veckans lag utmärkelse.

Veckans lag: V 52 West Ham och Småkronorna.