onsdag, december 12, 2007

Försäkringskassans ordförande avgår

Äntligen ryter någon från försäkringskassan ifrån mot regeringens hårdare regler. Det är försäkringskassans ordförande Inger Efraimsson som enligt Aftonbladet inte vill förnya sitt mandat som går ut om två veckor. I ett brev till socialförsäkringsminister Cristina Husmark Pehrsson (m) säger hon att man måste kunna känna sig lojal mot sin arbetsgivare, regeringen, men att hon inte kan det. Efraimsson anser framför allt att hon inte kan ställa sig bakom regeringens rehabiliteringspolitik.

– Det handlar om den successiva åtstramningen mot sjuka som blev så tydlig i budgetpropositionen i höst när man presenterade sin rehabiliteringspolitik, säger Inger Efraimsson.

Det är bra att någon ur försäkringskassan tar bladet ur munnen och protesterar mot regeringens hårdare politik gentemot sjuka och andra grupper som behöver stöd av samhället. Detta har jag väntat på länge och att det är ordföranden som avgår ger hela detta beslut en extra tung klang och uppmärksamhet. All heder åt Inger Efraimsson.

Inga kommentarer: