tisdag, december 04, 2007

Inga gräddfiler i vården

Måndagen den 3 december invigdes RayClinic Cancer Center i Knivsta med en fest ordnad av den kände festfixaren Micael Bindefeld. RayClinic är norra Europas första privata strålbehandlingsklinik. Vänsterpartiets Lars Ohly trotsade regnrusket för att protestera mot privatiseringen av den svenska sjukvården och slå ett slag för en utbyggd välfärd i offentlig regi.

- De borgerliga skattesänkningarna innebär att den privata sektorn växer samtidigt som den offentliga välfärden får ett minskat ekonomiskt utrymme. RayClinic Cancer Center är ett exempel på hur människor med pengar ska kunna köpa sig en bättre sjukvård än vi andra, säger Lars Ohly - I slutändan kommer vi att få en utveckling där människor som tjänar mycket börjar ifrågasätta varför de ska betala skatt när de ändå betalar sina välfärdstjänster via privata försäkringar. I högeralliansens Sverige är det tydligt att vi går mot en amerikanisering av sjukvården. Jag vill istället att vi går i motsatt riktning och satsar på att förbättra den gemensamma välfärden och därför avvisar jag bestämt högeralliansens skattesänkningar, säger Lars Ohly.

1 kommentar:

Mikael.R.Nilsson sa...

Jag skrivit om detta också Utvecklingen går åt egoismens håll tack vare alliansens politik!

Skulle du vilj skriva lite om Johnny sen länka till Samhalluppropet där vi publicerat hela Johnnys brev till vd:n för samhall?