fredag, augusti 10, 2012

Seriefinal väntar i kväll på Johansfors IP

Äntligen så är det dags att återigen sparka igång Emmabodasexan efter sommaruppehållet. För serieledarna Johansfors del innebär det match mot serietvåan Lenhovda hemma på IP. Det vankas med andra ord seriefinal i kväll. JIF hade en bra vårsäsong där man vann samtliga tio matcher utom en som slutade oavgjord. Det var just mot Lenhovda i andra omgången då vi spelade 1-1 i en tuff match. Johansfors målskillnad är 47:14 och poängskörden är 28 poäng. Även Lenhovda är obesegrade och ligger fyra poäng bakom JIF med sju segrar och tre oavgjorda matcher, 32:16 i målskillnad.

Vi kommer att få möta ett laddad Lenhovda som måste vinna i kväll om man ska ha något med seriesegern att göra. Det är en riktigt sex poängsmatch för deras del då man vid seger bara vara en poäng efter JIF men vid förlust blir det hela sju. Även för vår del är matchen naturligtvis otroligt viktig av samma anledning som Lenhovda fast tvärtom. Vi har nu chansen att rycka i tabellen och ha sju poäng till godo inför de resterande matcherna. Serien avgörs inte i kväll men vi kan ge oss ett bra utgångsläge.

Som en extra krydda i anrättningen är skytteligakampen mellan Adam Wellrup och Andreas Cornelsen. För närvarande leder Adam med 12 mål medan Andreas har gjort 11. Båda dessa är med i kväll. Även Lenhovda har två målfarliga herrar där vi måste se upp med en av dem. Moustapha Sock har gjort åtta mål och Amil Avdicevic har gjort sex. Enligt Lenhovdas hemsida så är inte den förstnämnda med i kvällens trupp och den sistnämnde gjorde Lenhovdas mål i vårmötet. Cornelsen gjorde vårt mål i den matchen.

Vi kommer se en väldigt spännande match mellan två lag som vill vinna. Vi är väl knappa favoriter och brukar ha lätt för Lenhovda på hemmaplan men de gäller att dra ner på deras energi som de kommer att ha vid matchstart. Det gäller att alla lagdelar funkar och att vi visar att det är vi som bestämmer och att det är vi som vill vinna mest. Rörelse, harmoni, energi är det som gäller för oss ikväll. Vi ska visa att vi är seriens bästa lag.

Jag tror naturligtvis på seger och tippar 3:1 till JIF men det kommer bli en spännande match som jag har sett fram emot länge. Nu kör vi.

Lenhovda hemma under 2000-talet, hemmalaget siffror först.

2011: 8:0
2010: 1:1
2009: 2:1
2008: 4:1
2003: 5:2

Inga kommentarer: