fredag, augusti 24, 2012

Nya poängmöjligheter för de lokala lagen

Ny helg stundar och nya matcher för lagen från Emmaboda kommun. Det har inte gått speciellt bra för någon av lagen, förutom Johansfors då, men Emmabodas damlags poäng hemma mot Värnamo och Lindås/Långasjös seger mot Lessebo gladde i förra veckan. Nu är det dags för nya utmaningar och för Emmabodas damlags del handlar det om bortamatch i morgon mot Hovshaga AIF. Ett av de lagen som EIS kan ha poängchans emot, matchen i våras slutade 1-1. Hovshaga ligger på sjunde plats med 14 poäng, tre segrar, fem oavgjorda och sex förluster. Målskillnad, 15:36. Hovshagas senaste match var borta mot Madesjö som slutade med 1:3 förlust.

För Lindås/Långasjö del väntar i den sydöstra fyran hemmamatch mot topplaget Tingsryd United. En svår uppgift alltså för L/L men inget omöjligt. Tingsryd ligger efter 15 matcher trea med 28 poäng och de är två poäng bakom Ängö och Nickebo. Nio segrar, en oavgjord och fem förluster. Målskillnaden, 39:31. Senaste matchen för Tingsryd var toppmatchen hemma mot Nickebo som förlorades med 1:3. L/L ligger på nionde plats 10 poäng bakom Tingsryd. Vårens match i Tingsryd slutade med förlust för L/L med 1:4.

Vissefjärda möter Delary/ Pjätteryd hemma på måndag i den södra femman. Matchen är viktig för båda lagen, eftersom Vissefjärda ligger sist med sex poäng och D/P ligger tia med 13 poäng. Vinner VGIF så är man alltså bara fyra poäng bakom i kampen för en kvalplats. Det som såg så hopplöst ut kan vid seger bli betydligt ljusare. Vissefjärda har spelat bättre och bättre så man har alla chanser till seger. D/P har på 15 matcher fyra segrar, en oavgjord och tio förluster med målskillnaden, 29:45. D/P senaste match var borta mot Vislanda där man förlorade med 0:1. Matchen i våras mellan lagen slutade med en VGIF förlust med hela 0:7. Dags för revansch nu.

Bodabruks damer åkte på storförlust sist då man mötte Öländska Runstens/Möckleby på bortplan. 1:6 slutade matchen och det är ett revanschsuget Boda som på söndag möter ett annat ölandslag nämligen Mörbylånga GoIF på hemmaplan. Om R/M är ett topplag så är det tvärtemot Mörbylångas placering i tabellen. En poäng på 11 matcher har det blivit och målskillnad, 7:43. Deras senaste match var derbyt hemma Färjestaden där man förlorade med 2:3. Nog bör Boda vinna detta. De har 13 poäng och ligger på sjunde plats. Lagens möte i Mörbylånga i våras slutade med Bodaseger 1:0.

Emmaboda herrlag möter i kväll i den Östra Elitfyran Växjö BK på hemmaplan. Det blir en match mellan botten och toppen som möts då vi hittar EIS sist och VBK tvåa i tabellen. Det är inget som talar för Emmaboda poäng förutom möjligtvis underskattning från Växjös sida. 0:11 har EIS i målskillnad på de senaste två matcherna, sammanlagt har Emmaboda fyra poäng på 15 matcher och målskillnad, 11:60. Mot detta har Växjö 29 poäng. Åtta segrar, fem oavgjorda och två förluster, målskillnad 31:13. Senaste matchen för VBK var hemma mot Hovmantorp som slutade med Växjö seger med 2:0. Vårens match i Växjö slutade med Emmaboda förlust med hela 0:6

Inga kommentarer: