torsdag, augusti 02, 2012

Nystart för de lokala fotbollslagen

Till helgen är det återigen dags för några av fotbollslagen från Emmaboda kommun att ge sig in i seriespelet igen efter sommaruppehållet. Många lagen har haft en tung vår och hoppas på en positivare höst. Emmabodas herrlag i elitfyrans östra serie är ett av lagen som på lördag har nypremiär mot Alstermo IF på bortaplan. Det blir en svår bortamatch mot serietrean som har efter 12 matcher har 22 poäng, Sju segrar, en oavgjord och fyra förluster, målskillnad 22:12. Emmaboda har fyra poäng och ligger klart sist och behöver poäng. EIS målskillnad är 9:46 så mycket måste förbättras för att de ska vara möjligt att ta poäng på lördag. Hemmamatchen mot Alstermo slutade 1:3.

Emmabodas damer möter i södertvåans östra serie Landsbro IF hemma på IP på söndag. Emmaboda ligger sist efter 11 matcher med endast en poäng och hela 8:48 i målskillnad. För Emmabodas del gäller det att rädda säsongen genom att ta en match i taget. Att man tar lärdom för varje match som spelas och bygger upp något bra inför nästa säsong. Matchen tidigare i vår vanns av Landsbro med endast 2:3 så EIS ska inte känna sig slagna på förhand.

Vissefjärda vann sin första match när man senast slog Göteryd IF hemma med 2:1. Nu är det dags för omstart då man på tisdag den 9 augusti mötter Hallaryd på bortaplan. Motståndarna ligger på en sjunde plats med 16 poäng efter 11 matcher, fem segrar, en oavgjord och fem förluster. Målskillnad 27:23. Chansen finns givetvis för poäng för Vissefjärda som måste fortsätta ta poäng för att hämta in de tio poäng som VGIF ligger efter en kvalplats.

Våra övriga lag spelar nästa helg.

Inga kommentarer: