fredag, augusti 10, 2012

Höstens matcher börjar så smått rulla igång

Emmabodas herrlag fortsätter elitfyrans östra serie sin jakt på fler poäng när man i kväll möter Högsby IK på hemmaplan. Motståndarna ligger på nionde plats med 14 poäng, tre segrar, fem oavgjorda och fyra förluster. Målskillnaden är 22:21. Emmaboda ligger kvar på sin sista plats på fyra poäng men var oerhört nära att ta poäng senast borta mot Alstermo, förlust 2:3. För Högsbys del är detta första matchen sen 29 juni då man spelade 1-1 borta mot Växjö BK. Så EIS möter ett matchotränat lag och har stora möjligheter att ta poäng.

I den östra tvåan möter Emmabodas damlag Maribo IK på bortaplan. Det är en riktig tuff match för tjejerna som bara skrapat i hop en pinne på tolv matcher. Betydligt bättre har det gått för Mariebo som ligger och nosar på en topplats. Man ligger efter tolv matcher trea på 24 poäng. Åtta segrar, fyra förluster och målskillnad 40:16. Senaste matchen för Mariebo var toppmötet mot serieledarna Madesjö på bortaplan. Det blev förlust med 1:2. Emmaboda mötte Landsbro hemma och förlorade med 3:6 och detta blir ingen lätt uppgift och det gäller för Emmaboda att försöka i första hand hålla siffrorna nere. Hemmamatchen i våras mot Mariebo slutade 1:6.

På måndag den 13 augusti möter Lindås/Långasjö serietrean Nickebo på bortaplan. Detta är L/L:s första match efter sommaruppehållet. Man avslutade vårsäsongen på bästa tänkbara sätt när man slog Pukeberg hemma med 3:2. Det var en viktigt seger som kan innebära en plattform som gör att hösten blir framgångsrik för laget. L/L ligger på nionde plats med 14 poäng, fyra segrar, tre oavgjorda och sex förluster. Målskillnaden är 20:31. Nickebo ligger alltså trea på 24 poäng, sju segrar, tre oavgjorda, tre förluster. Målskillnad, 27:21. Senast Nickebo var i farten var så sent som i onsdags då man mötte på hemmaplan mötte Lessebo, som inför den matchen låg sist i tabellen, och förlorade mycket överraskande med 5:7. Så det ska bli intressant att se hur pass påverkade Nickebo är av denna match. L/L har goda möjligheter att vinna och därmed klättra i tabellen. Matchen i våras slutade med L/L förlust med 0:2.

Vissefjärda möter i morgon IFK Grimslöv/ V Torsås på bortaplan. G/T ligger på fjärde plats med 21 poäng, sex segrar, tre oavgjorda och tre förluster. Målskillnad 31:21. Vissefjärda ligger sist med tre poäng så det blir ingen lätt match för VGIF. Senaste matchen för G/T var mot Liatorp på bortaplan som de förlorade med 1:2. Vissefjärdas match Hallaryd som skulle spelats i tisdags blev av någon anledning inställd. Vet inte om den matchen ska spelas vid ett senare tillfälle. Senast dessa lag möttes var i våras i Vissefjärda och då förlorade VGIF med 2:3.

Inga kommentarer: