onsdag, augusti 29, 2012

Ett positvt möte med samverkan som grund

I måndags ägde ett möte rum i Åfors Folkets hus där vi  i Åfors Folkets husförening inbjöd övriga verksamma föreningar i norra delen av Emmaboda kommun (Algutsboda socken)att vara med på mötet. Bakgrunden till mötet är den biosatsning som pågår i glasriket och där vi, Lindås Folkets hus och Vissefjärda föreningshus är en del av det. En digital projektor ska rulla runt våra tre biografer för att möta framtiden. Det innebär att vi, när allting är på plats, kommer varandra närmare eftersom vi ska ha regelbundna träffar med filmsättning. Det är positivt tycker jag att man ser varandra som samarbetspartner och inte som konkurrenter. Det som är bra för Lindås, Vissefjärda är även bra för oss i Åfors och tvärtom.

Det tänket är det meningen att vi ska skapa i Algutsboda socken och mötet i måndags var en startpunkt på det. För även om vi  i huvudsak diskuterade biosatsningen så tog vi upp andra frågor och samstämigheten var på topp. Alla inser att vi är beroende av varandra och att bytänket ska bort. Därmed inte sagt att man inte ska vara stolt över att bo i Broakulla, Boda eller Åfors/Eriksmåla, det är viktigt att man behåller varje förenings unika särart,  men att vi ska ta emot varandra med öppna armar.

De föreningar som närvarade på mötet var Broakulla Folkets hus, Broakulla samhällsförening, PRO Algutsboda, Åfors GoIF:s damklubb, Åforsteatern och Algutsboda hembygdsförening. De föreningar som av någon anledning inte dök upp hoppas vi fånga upp senare för de är naturligtvis fortfarande lika välkomna till samverkan. Självklart är alla demokratiska föreningar som har sin verksamhet utanför Algutsboda socken välkomna till samverkan med oss

Vi fick klartecken från några av föreningarna, andra kommer att lämna besked efter möte med respektive styrelse, att de står bakom projektet och vi kommer att tillsammans gå ut och söka sponsorer till de minst 40000 som vi ska betala in för projektorn. Det visar en härlig bredd och positivism. Denna satsning bidrar inte bara till att utveckla Emmaboda kommun utan även att förena föreningslivet i Algutsboda socken.

Inga kommentarer: