fredag, augusti 17, 2012

Det är revanschsugna lag från Emmaboda kommun som spelar kommande helg

Långresa väntar för Emmabodas herrlag i Elitfyrans östra serie då man i morgon åker till Gamleby för att möta Tjust IF. Emmaboda kommer från en storförlust hemma mot Högsby med hela 0:5 och är säkert revanschsuget inför morgondagens drabbning. Men för Emmaboda som ligger sist med fyra poäng får man inget gratis utan ett hårt arbete krävs för att man ska vara närheten av att ta en poäng. Tjust ligger femma efter 14 omgångar med 21 poäng. Sex segrar, tre oavgjorda och fem förluster. Målskillnad 30:23. Även Tjust kommer från en förlust i senaste matchen som var borta mot Hovmantorp, slutresultatet 1:2. Matchen i våras i Emmaboda slutade 0:4 till Tjust.

0:6 borta mot Nickebo är inget som Lindås/Långasjö varit stolta över. I kväll är det möjlighet till revansch då Lessebo GoIF kommer till Lindåsvallen. Det är ett lag på uppåtgående som L/L möter så det gäller att hemmalaget är med från start. Lessebo har två raka segrar och 10:5 i målskillnad på dessa två matcher. Senast slog man Trekanten hemma med 3:0. Lessebo har varit i behov av dessa inkasserade poäng eftersom de har lyft från jumboplatsen till en åttonde plats i den jämna bottentabellen. 17 poäng har dem på 14 matcher. Fem segrar, två oavgjorda och sju förluster är deras facit, Målskillnad 24:39. L/L ligger efter senaste förlusten på kvalplats med 15 poäng och är i behov av poäng. Därför är matchen mot Lessebo viktig att vinna. Vårens möte i Lessebo slutade 1:1.


På Söndag möter Emmabodas damlag IFK Värnamo på hemmaplan. En poäng har det bara blivit för de svartgulrandiga Emmabodatjejerna som sliter och kämpar men får inte till det i matcherna. Senast gjorde man en godkänd insats borta mot topplaget Mariebo och förlorade med 1:4 efter att man lett med 1:0 Nu möter man Värnamo som efter 13 matcher har 19 poäng. Sex segrar, en oavgjord och sex förluster, målskillnad 26:31. Senaste matchen för Värnamo var hemma mot Madesjö och där förlorade man med 2:3. Kommer bli en tuff match men förhoppningsvis kommer Emmabodas första seger på söndag. Matchen i Värnamo slutade med Emmabodaförlust 0:5.

I den södrafemman tar Vissefjärda ikväll emot Vislanda IF. Vissefjärda har tre poäng på 12 matcher medan Vislanda ligger åtta med 16 poäng. Fyra segrar, fyra oavgjorda, fyra förluster. Målskillnad, 21:20. Ligger man sist som Vissefjärda gör är alla matcher svåra och tuffa men jag tycker nog att man har klar poängchans mot Vislanda. Bortalagets senaste match var mot Virestad borta, den matchen slutade 3:3. Matchen i Vislanda i våras slutade 0:3 till Vislanda. Vissefjärda mötte IFK Grimslöv/V. Torsås borta i sin senaste match och förlorade med 1:5. Läge för en VGIF skräll.

Äntligen är det dags för Bodabruks damlag att återstarta igen efter sommaren då man på söndag åker till Öland för match mot Runstens/Möckleby. Bodabruk har inte spelat någon seriematch sen 30 juni då man mötte Smedby hemma och förlorade med 1:2. Det blir en tuff match för Boda då R/M ligger tvåa efter 11 matcher med sina 24 poäng. Sju segrar, tre oavgjorda, en förlust är Öländskornas facit i sydöstra fyran. Målskillnad: 20:10. Senaste matchen för R/M var derbyt borta mot Färjestaden som R/M vann med 3:1. Vårmötet i Boda slutade med förlust för Boda med 2:4.  Jag är övertygad om att Boda kommer göra match och man att det räcker förhoppningsvis till vunna poäng på söndag.

Inga kommentarer: