torsdag, augusti 02, 2012

Poängfattig omgång i Supertipset

Ingen fick någon större poängutdelning när den 17 omgången av Supertipset avgjordes. Men poängenutdelningen innebar att det blev jämnare i sammandraget. Detta på grund av att Mats Arbring var den som tog mest poäng och jämnade till tabellen. Han fick i hop sex poäng via en trepoängare som kom i matchen Umeå- Falkenberg och resterande trepoängen kom i matcherna Brommapojkarna- Landskrona, Brage- Assyriska och Halmstad- Hammarby. De sex poäng ger honom fortsatt tredjeplats med 85 poäng men nu endast fem poäng bakom ledande Mattias Karlsson.

För oss resterande tre deltagare är det inte så mycket att lägga ner energi på i denna omgång. Jag kom på andra plats med endast tre poäng som kom i matcherna Brommapojkarna-Landskrona, Varberg- Värnamo och Umeå- Falkenberg. Dessa tre poäng ger mig 87 poäng och tre poäng bakom Mattias.

Jörgen Anehäll fick två poäng och de kom i matcherna Brommapojkarna- Landskrona och Halmstad- Hammarby. Två poäng ger Jörgen 67 poäng i sammandraget.

Serieledaren Mattias Karlsson fick ihop endast en poäng men behåller trots det serieledningen i sammandraget med 90 poäng. Poängen kom i matchen Brommapojkarna- Landskrona.

Här kommer ställningen efter aktuell omgång och ställningen i sammandraget. Första kolumnen är antal omgångar, andra kolumnen är antal trepoängare , tredje kolumnen är antal enpoängare och så slutligen antal poäng.

Mats Arbring             17, 1,  3, 6p
Nicke Grozdanovski 17,  0,  3, 3p
Jörgen Anehäll          17,  0,  2, 2p
Mattias Karlsson       17, 0,  2, 1p

Mattias Karlsson       17,  16,  42,  90p
Nicke Grozdanovski 17,  10,  57,  87p
Mats Arbring             17, 14,  43,  85p
Jörgen Anehäll           17,   7, 46,  67p.

Noterbart är att hängmatchen från omgång 10  som spelade i går mellan Assyriska- Trelleborg 2-5 är inräknad i den totala resultatet. Ingen av tipparna fick några poäng.

Inga kommentarer: