tisdag, augusti 21, 2012

Emmabodas damlag var nära sin första seger

Det blev en lång hemresa för Emmabodas herrlag i lördags när man mötte Tjust i Loftahammar. Inte nog med att det är en resa på närmare 20 mil mellan orterna så blev det en förlust med hela 0:6 efter 0:3 i paus. Redan efter 17 minuter var matchen i praktiken över då hemmalaget redan då gjort tre mål och resten var en transportsträcka för Tjust. Emmaboda har nu fyra poäng på 15 matcher och ligger fast förankrade i botten med en hemskt målskillnad på 11:60.

Emmabodas dammlag tog däremot en pinne när man spelade 2-2 mot IFK Värnamo på hemmaplan i söndagens match i DIV 2 östra Götaland. Men vad nära EIS var tre poäng. Med 10 minuter kvar av matchen ledde dem med 2:0. De bägge målen kom i första halvlek och gjordes av Sandra Berg i den 27 minuten och Linda Fyrh i den 38 minuten. Tyvärr orkade man inte hålla undan Värnamos jakt på poäng, 2:1 kom i den 80 minuten och på övertid kom också 2-2. Synd om de tigerrandiga Emmaboda tjejerna att man inte höll undan för den segern hade betytt mycket. Men en pinne är inte fy skam och betyder säkert även det mycket för självförtroendet.

Trots en mardrömsstart för Lindås/Långasjö med underläge 0:1 redan efter en minut mot Lessebo blev det ändå L/L:s match. Man vände i denna viktiga bottenmatch och vann tillslut med hela 4:1. Det var en rättvis seger för hemmalaget var de hungrigaste laget under 90 minuter. Men det dröjde ända till den 28 minuten innan kvitteringen kom genom Samuel Rehn. 10 minuter senare dömde domaren straff för L/L som Christoffer Pumplun förvaltade på bästa sätt. 2:1 var ställningen i paus. Andra halvlek stod och vägde länge men L/L kändes tyngre i kväll och höll sin ledning till den 80 minuten då man ökade på den till 3:1. Återigen på straff och återigen genom Christoffer Pumplun. Sen kom även fyran genom Jonas Gustavsson i den 89 minuten. Viktig seger för L/L som nu har 18 poäng och ligger på åttonde plats. Men det är jämt i botten så varje poäng är viktig och förhoppningsvis blir det många fler i fortsättningen för L/L.

Vissefjärda har hunnit spela två matcher sen fredags. Först hemma mot Vislanda där det blev i en jämn match förlust med 1:2. Målskytt för VGIF blev Jonas Svensson som kvitterade till 1:1 i den 28 minuten. Det resultatet stod sig till den 82 minuten då Vislanda satte sitt andra mål och som skulle visa sig vara matchavgörande.

I kväll blev det äntligen seger för Vissefjärda när man på bortaplan slog Konga med 3:2. Tyvärr har jag inga uppgifter om målskyttar eller hur matchen var. Segern var Vissefjärdas andra seger i årets DIV fem södra och nu har man sex poäng och sju poäng upp till kvalplatsen

Bodabruks damer hade inget att hämta i bortamatchen mot Runstens/Möckleby. Det blev förlust med hela 6:1. Emelie Göthberg gjorde Bodabruks mål i första halvlek. Resten av matchen var R/M och för Bodas del är det bara att glömma detta och sikta på nästa match.