tisdag, augusti 14, 2012

Förlusterna duggar tätt för våra lokala lag

Emmabodas herrlag hade inget att hämta när man i fredags mötte Högsby IK på hemmaplan. Matchen slutade hela 0:5 efter 0:2 i paus. Emmaboda försökte så gott de kunde men kom inte upp i normal standard under matchen. Laget har fortfarande fyra poäng och är fast förankrade i botten.

Inte heller gick de bättre för Lindås/Långasjö när man i går mötte Nickebo borta i den sydöstra fyran. Efter en relativ jämn första halvlek som L/L dock förlorade med 0:2 kom raset i andra då slutsiffrorna skrevs till hela 0:6. Ett Nickebo som i förra matchen fick stryk hemma mot Lessebo med 5:7, var revanschsugna när L/L kom på besök. Man var hungrigare i 90 minuter och vann rättvist. Naturligtvis finns det inte något som  L/L kan ta med sig från denna match utan man får hoppas de är lika revanschsugna i nästa match som Nickebo var i denna match.

Vissefjärda förlorade borta mot IFK Grimsås/Västra Torsås med 1:5. Bortalaget hade inte mycket att sätta emot och var storleken mindre än sina motståndare. VGIF:s mål kom i den 73 minuten och gjordes av Jonas Svensson på en vacker klackspark och betydde reducering 1:4. Vissefjärda ligger fortfarande sist med sina tre poäng.

I den östra götalandtvåan gjorde Emmabodas damer en bra insats borta mot topplaget Mariebo IK. Man chockade hemmalaget genom att ta ledningen i den 11 minuten genom Frida Andersson. Den ledningen hade man långt in i halvleken, ända fram till 38 minuten då Mariebo gjorde 1:1. Ett tidigt ledningsmål i andra halvleken gjorde att Mariebo fick övertaget och den släppte man inte. Förlust för Emmabodadamerna med 1:4.