torsdag, augusti 30, 2012

Lindås/Långasjö vann andra raka

Lindås/ Långasjö tog sin andra raka seger när man i lördags slog topplaget Tingsryd United hemma med 3:0 efter 1:0 i paus. Det var en viktigt seger för L/L som därmed tog några kliv upp i tabellen med sina 21 poäng, två poäng ner till kvalet och fyra ner till nedflyttningsplatsen. Spelet börjar stämma mer och mer för L/L som vann rättvist. Målskyttet inleddes i den 10 minuten då Dan Ask gjorde mål. L/L spelade aggressivt och tillät inte Tingsryd etablera något anfallspel. Det gav resultat i den 52 minuten då Jonas Gustafsson gjorde 2:0. Slutresultatet fastställde Victor Karlsson i den 64 minuten.  Samme Victor Karlsson blev senare utvisad i den 75 minuten men trots det höll L/L undan till en skön seger.

Det blev ingen match mellan Bodabruk- Mörbylånga i damernas div. sydöstra fyran då bortalaget inte fick ihop något lag. Förmodligen får Boda alla tre poängen eftersom det blev Walk over

Det blev en match mellan botten och toppen då Emmaboda mötte Växjö BK i fredags i elitfyrans östra serie. Men EIS kämpade på bra och 0:0 stod sig efter första halvlek. Emmaboda jobbade aggressivt och stod bra i sina positioner i det defensiva arbetet. Detta gjorde att Växjö BK hade svårt att komma till de riktigt farliga chanserna. Dock hade Emmaboda svårt att skapa några längre anfall. Men tillslut i den 54 minuten sprack Emmabodas nolla och Växjö kunde spela ut sen. EIS hade svårt på förhand med samma antal spelare på plan så det blev inte lättare när hemmalaget drabbades av en utvisning. Det var en av orsakerna till att VBK kunde öka på sin ledning två gånger tills slutresultatet som skrevs till 0:3. Resultatet till trots så var detta ett fall framåt för EIS

Sista chansen att hänga kvar gick nog nu för Vissefjärda efter förlusten hemma mot Delary/Pjätteryd som låg på kvalplats. Men efter 1:6 i baken så kan man nog konstatera att Vissefjärda kommer att åka ur femman, då det nu är hela 10 poäng upp till kval. Redan i paus stod det 1:4 och D/P gjorde lite grann som de ville denna måndagskväll i Vissefjärda. Dock tändes hoppet för VGIF när Jonas Svensson kvitterade till 1-1 i den 25 minuten. Men sista kvarten av första gjorde D/P tre mål och där avgjordes matchen Sen blev det en ren defilering i andra halvlek.

Emmabodas damlag förlorade en jämn match borta mot Hovshaga med 1:2. Förlusten innebär att EIS ligger fast förankrade i botten med två poäng. Hovshaga ledde med 2:0 innan Emmaboda reducerade till 2:1 i den 69 minuten genom Sandra Berg. Efter det försökte Emmaboda komma ifatt men lyckades inte.