måndag, april 09, 2012

Stabil Bajenseger i premiären

I eftermiddags var det äntligen dags för Hammarby att träda in i Superettan och det skedde mot Halmstad på Söderstadion. En härlig inramning som brukligt på Söderstadion välkomnade in de båda lagen till spel och det märktes i början av matchen att detta var något av stundens allvar. Krampaktigt spel från hemmalaget och ett Halmastad som tog tag i taktpinnen. Vi fick tyvärr också se en otäck situation redan efter en minut då Andreas Dahl skallade ihop med HBK:s Peter Nyström i en duell på innermittfältet. Dahl blir liggande ett par minuter och kan inte lämna planen av egen kraft och en befarad hjärnskakning blev hans diagnos. Peter Nyström kunde spela vidare men man kunde inte stoppa blödningen från ansiktsskadan  trots flera försök  . Han fick byta i paus.

Men Hammarby åt in sig i matchen efter den något tveksamma inledningen och började föra spelet. Det gav resultat i den 21 minuten när den inbytte Sebastian Bojassen nickade in årets första mål. José Monteiro, Christophe Lallet och Mikael Rynell överbelastade höger hörnflagga och lyckades jobba fram ett inläggsläge för Rynell. Vänsterknorren damp ned på en yta precis bakom mittbacken Rickard Magyar dit Bojassen tagit ett språng. Nicken passerade Karl-Johan Johnsson i målet som inte hade en chans. Det var Sebastian Bojassen som avslutade fjolårets superetta när han gjorde 1-0 borta mot Ängelholm i matchens absolut sista spark. Nu fick han i premiären äran att på nytt avgöra en match med matchens enda mål.

Efter målet stabiliserades spelat för Bajen och man uppträdde tryggt, tålamodigt och lugn på samtliga lagdelar. Försvaret tillät inte några initiativ från HBK:s spelare. I anfallet tyckte jag att Sinan Ayranci och nyförvärvet Mikael Rynell gav ett stabilt intryck och försvaret var klockrent. Samtliga spelare får beröm av mig för trots att skönspelet saknades i dag så vann Bajen den så viktiga kampen på planen. För det var svårspelat match med en tung och luddig gräsmatta och lite kylslaget i luften. Men spelet värmde ganska bra och de 11959 minus några hundra som höll på Halmstad tivdes på Söderstadion denna premiärmatch.  Hammarby har alltså fått den start vi ville ha och nu väntar bortamatch den 16 april mot en annan nykomling fast denna gång från DIV 1 norra nämligen Umeå FC.