onsdag, april 18, 2012

En sprudlande poängomgång

Andra supertipsomgången är avgjord och det blev en omgång med mycket höga poäng. Mattias Karlssons 16 poäng i en enskild omgång är rekord, dessutom har ingen någonsin fått fem treor i en och samma omgång. Men det räckte förvånansvärt nog inte till ledning i sammandraget för Mats Arbring fick också höga poäng när han plockade hem 15 poäng och därmed leder med 19 pinnar jämfört med Mattias 18.

Fem treor är ett svårslaget rekord som Mattias Karlsson slog, Det innebär att han prickade rätt resultat i mer än hälften av matcherna och det var i dessa matcher. Öster- Trelleborg, Halmstad- Degerfors, Varberg- Assyriska, Ängelholm- Värmamo och Umeå- Hammarby. Dessutom fick han en poäng i matchen Brommapojkarna- Falkenberg.

Mats Arbring är också väldigt nöjd med sin omgång. 15 poäng är väldigt högt och de kom via fyra treor och tre en poängare. Treorna kom i matcherna Öster- Trelleborg, Halmstad- Degerfors, Brage- Landskrona och Umeå- Hammarby. De övriga tre enpoängsmatcherna var Brommapojkarna- Falkenberg, Ängelholm- Värnamo och Jönköping- Ljungskile.

Jörgen Anehäll fick nio poäng i denna omgång. De fick han via två treor som kom i matcherna Varberg- Assyriska och Ängelholm- Värnamo och via tre enpoängare som kom i matcherna Öster- Trelleborg, Brommapojkarna- Falkenberg och Umeå- Hammarby. Nio poäng ger sammanlagt 14 poäng och en tredje plats i sammandraget.

Jag är den enda som saknar treor i den sammanlagda tabellen. I denna omgång fick jag sex poäng och de kom via sex enpoängare. De kom i matcherna Öster- Trelleborg, Halmstad- Degerfors, Brommapojkarna- Falkenberg, Ängelholm- Värnamo, Jönköping- Ljungskile och Umeå- Hammarby. Jag är den av oss fyra som har flest enpoängare nämligen hela åtta stycken men vad hjälper det i sammandraget då jag redan efter två omgångar är klart sist i den tabellen. Detta visar hur viktigt det är att pricka in treor i Supertipset.

Här kommer ställningen efter aktuell omgång och ställningen i sammandraget. Första kolumnen är antal omgångar, andra kolumnen är antal trepoängare , tredje kolumnen är antal enpoängare och så slutligen antal poäng

Mattias Karlsson         2,  5, 1, 16p
Mats Arbring               2,  4, 3, 15p
Jörgen Anehäll            2,  2, 3,  9p
Nicke Grozdanovski   2,  0, 6,  6p


Mats Arbring                2, 5, 4, 19p
--------------------------------
Mattias Karlsson         2, 5, 3, 18p
Jörgen Anehäll             2, 3, 5, 14p
Nicke Grozdanovski    2, 0, 8, 8p

1 kommentar:

jörgen sa...

Ska Herr Abring o Tisen köra i detta poängtempo så blir det mkt svårt att hänga med. Tur eller skicklighet får framtiden utvisa. Ökar avståndet allt för mycket så lägger jag ned att lämna in för tio veckor i stöten då blir det vecka för vecka som de andra proffsen. Jörgen