måndag, april 30, 2012

Det går trögt för de lokala lagen

Lindås/ Långasjö är obesegrade i sin DIV 4 serie efter 1-1 borta mot Pukeberg förra onsdagen. Det var Pukeberg som tog ledningen i första halvlek och höll 1-0 långt in i andra halvlek. Men den välförtjänta kvitteringen kom i den 73 minuten genom Marko Fransson.

Emmaboda IS herrlag mötte i sin hemmapremiär Alstermo och det blev förlust med 1-3. Dock gjorde hemmalaget en bra kämpainsats genom hela matchen och vek aldrig ner sig trots ett bättre motstånd. Efter 22 minuter stod det redan 0-2 till Alstermo och jag trodde nog att det skulle rinna iväg. Men Emmaboda kom in i matchen och reducerade till 1-2 genom Lukas Quist i den 32 minuten och de stod sig halvleken ut. Men Alstermo kom ut starkt i den andra halvlek och ökade efter 50 minuter på till 1-3. Trots stort spelövertag för bortalaget blev det inte fler mål utan EIS höll siffrorna nere.

Vissefjärda var helt borta i sin hemmapremiär mot IFK Grimslöv efter första halvlek. Redan efter 22 minuter stod det 0-3 och det resultatet stod sig långt in i matchen. För Vissefjärda tändes hoppet om poäng via två straffmål inom loppet av två minuter (81 och 83 minuten) genom Jonas Svensson. Men trots en utvisning för Grimslöv i samband med andra straffen kom inte Vissefjärda närmare utan fick inkassera sin andra förlust.

Andra raka förlusten fick även Emmabodas damlag inkassera när man förlorade med 0-2 mot Kisa på bortaplan. Två mål i andra halvlek förstörde alla tankar på poäng för EIS. De båda målen kom i den 61 och i den 82 minuten, detta trots att Kisa fick en utvisad i den 59 minuten.

Bodabruks damer spelade sin premiär i går de man mötte Team Södermöre hemma. Det blev tyvärr förlust för Boda med 1-3 efter 0-1 i paus. Stor klasskillnad mellan lagen under den första halvleken där Bodabruks målvakt Rebecca Begnert höll laget kvar i matchén genom flera föredömliga ingripande. Bodas mål kom vid ställningen 0-3 genom ett fint frisparksmål av Susanne Folkesson.