fredag, april 27, 2012

Premiärextra

Äntligen är det snart över. Den olidligt långa väntan på att öppna dörren till entrékuren på Johansfors IP och ta bort luckan framför det lilla fönstret och sen öppna fönstret för ännu en säsong på Johansfors IP. Känna lukten av seriepremiär, se andra förbereda för match. Thomas Eneberg tänder förmodligen grillen så det snart kommer lukta grillad korv. Åke Johansson kommer säkerligen med sina golfbollar för att erbjuda publiken bollar till bollkastet. Förmodligen kommer vi se Dennis Randevall och Peter Andersson vara precis överallt och ge ett handtag där de behövs. Större eldsjälar än dessa två bröder är svåra att hitta. Kiosken öppnas för att förse den stora publiken med olika godsaker. Se de första spelarena springa ut på gräsmattan för att värma upp, alla säkert med lite pirr i magen men framför allt en stor längtan till att det äntligen sätter igång.

Sen kommer den första personen som löser entrébiljett denna säsong, man undrar vem som kommer vara först i år? Sen ju närmare avspark det lider så kommer de i strid ström, de som  återigen vill uppleva match nere på IP. Alla kommer med sina förväntningar, förhoppningar och de allra flesta med ett väldigt glatt humör. Jag som står i biljettkuren får äran att vara först att hälsa dem välkomna. En del är väldigt pratglada och den kommande matchen diskuteras. Vem gör målen och hur kommer det att gå för Johansfors i år. Ska de bli femman nästa år eller ska vi falla på mållinjen i år igen. Sen kommer det en och annan som har andra förhoppningar än de allra flesta, nämligen de som håller på bortalaget. Men de är lika förväntansfulla som hemmalagets supporter på sitt lag. Fotbollen berör oavsett vilket lag man håller på och förenar alla fotbollsälskare. Efter mycket prat, skratt och en och annan krona i entrékassan närmar sig klockan avsparkstid 19.00 och de båda lagen kommer ut från omklädningsrummen med sina rena snygga matchställ på. Alla är laddade för premiärmatch och det är ungefär som kor som springer ut på grönbete för första gången. Bena spritter och det luktar gräs, liniment och fotboll. Välkomna till ännu en säsong på Johansfors IP.


Johansfors är som vanligt en av favoriterna i DIV 6 Emmaboda, fast i år är det lite annorlunda eftersom inget av de 10 lagen i serien ramlade ur femman i fjol. Därmed inte sagt att de blir lättare eftersom några av våra motståndare satsar också på serieseger. Våra närmaste konkurrenter blir Kosta IF, Örsjö och Flerohopp. Det gäller som vanligt att ta varje match på allvar och inte tro man ska vinna bara för man ställer ut skorna. Nu tror jag det är minimalt att just det ska ske för de kommer den nya tränaren Johnny Elm se till att spelarna är taggade inför varje match och att varje spelare vet vad den ska göra på planen.

I kväll inleder vi hemma mot Älghult IF och man kan inte sticka under stolen med att vi är favoriter i matchen. Det innebär givetvis en viss press på laget, men denna press kommer att finnas hela säsongen så det gör ingen skillnad. Självklart är starten viktig så det gäller att sätta fart från början och gärna göra ett eller två mål i matchinledningen. Älghult kommer säkert att backa hem i början och satsa på att vi gör misstag och kontra sig fram till lägen. Blir det mål i baken för Älghult så måste de komma upp i planen och det kommer öppna upp för Johansfors anfall. Förra året blev det 9-0 till Johansfors, blir det något liknande i år? Kl.21 i kväll vet vi.

De senaste matcherna mot Älghult hemma:

2011: 9-0
2010: 5-1ÖVRIGA MATCHER I PREMIÄROMGÅNGEN.

Skruvs IF - Örsjö IF
Bäckebo GoIF - Alsterbro/Kronofors IF
Flygsfors/Gadd. IF - Lenhovda IF
Flerohopps GoIF - Kosta IF


Johansfors premiärmatcher på 2000-talet

000424 Div 5 Östra Ruda IF- Johansfors 4-0
010426 Div 5 Östra Johansfors- Nickebo IK 2-0
020426 Div 5 Östra Johansfors- Alstermo IF 3-3
030426 Div 5 Södra Kosta IF- Johansfors 0-2
040421 Div 5 Södra Norrhult BK- Johansfors 4-0
050429 Div 6 Nybro Kristvalla IK- Johansfors 1-3
060424 Div 5 södra Åseda IF- Johansfors 3-3
070427 Div 5 södra Flygsfors/Gadderås IF- Johansfors 0-4
080425 Div 6 Emmab. Örsjö IF- Johansfors 1-1
090429 Div 6 Emmab, Johansfors- Kosta 11-0
100424 Div 6 Nybro Flerohopp- Johansfors 0-2
110422 Div 6 Emmab. Johansfors- Örsjö 1-1

1 kommentar:

Jonny sa...

Du fångar känslan inför en premiär perfekt. Underbart skrivet!