torsdag, juni 05, 2008

Världsmiljödag med dopp

I dag firade Emmaboda världs miljödagen och vi i Vänsterpartiet var givetvis med. Uppskattningsvis 4-500 personer kantade ER-sjön strandkant i centrala Emmaboda. Det genomfördes både tal och sång från en flotte mitt ute i ER-sjöns vatten.














Några av de som njöt av den vackra och varma sommaren och gav sitt stöd till miljön här i Emmaboda



























Gun Mälberg förbereder vårt bord med våra miljökassar på. Lise Kroer hjälper till medan Hugo Grönlund och Mikael Nilsson i mitten håller sig i bakgrunden men är beredda att rycka in om det skulle behövas



Denna dag var det dessutom startskott för vår Sommarkampanj där vi säljer egna tillverkade miljökassar. Pengarna som vi får in av försäljningen kommer oavkortat gå till Ecpat. Ecpat är en organisation som aktivt jobbar mot barnsexhandel i världen. Deras arbete går bland annat ut på att motverka spridning av barnpornografi, de sätter fokus på barn sexturism och försvårar för människohandlare som förser den svenska sexmarknaden och även övriga världen med unga offer. Vi sålde ca 10 kassar på några timmar som världsmiljödagen pågick och det är klart godkänt.




Glada medborgare i vår kommun. Men ännu gladare blev de av vårt dopp i ER-sjöns ljumma vatten.

























Glada vänsterpartister glada efter en lyckad dag med miljökassarna. Att vi kantrade med kanoten bjuder vi på.
Från Vänster: Mikael Nilsson, Lise Kroer, Kent Mälberg, Gun Mälberg och Hugo Grönlund och jag bakom kameran var blöt men nöjd och stolt över att vara vänsterpartist :-)



























Kristdemokraterna i Emmabodas starke man Sven- Åke Svensson köpte gladeligen en miljökasse.


Sen var det dags för politiska partierna att med kanot bege sig ut på ER-sjön vatten med var sin miljöslogan. Det var två från varje parti och för Vänsterpartiet paddlade Jag och ordförande Mikael Nilsson med vår slogan som löd:

"Jorden Tillhör inte Människan, utan det är Människan som tillhör Jorden" Det är en citat som en Indianhövding myntade till de vita inkräktarna i USA i slutet av 1800-talet.

Efter en vinglig start så kom vi igång med paddlandet och allt var frid och fröjd efter ca 20 minuters paddlande tills vi av någon anledning hamnade i sjön när kanoten kantrade. Det var ett behagligt dopp om än lite gyttjig botten. Vi sa lite skämtsamt efteråt att vi gör allt för miljön och att vi demonstrerade hur man ska beté sig i en akutsituation ute på sjön.

Dagen var lyckad och de som hade jobbat med denna dag ska ha all beröm för sitt gedigna arbete för att uppmärksamma denna dag. Ingen nämnd ingen glömd.
Hoppas på en årlig återkommande dag fast så här tur som vi hade med vädret är inte alltid man har. Men därför är det viktigt att arbeta för en bra och hållbar miljö för våra framtida medborgare att leva i så att även de kan njuta av sommaren och alla andra årstider som vi får uppleva i vårt vackra land.

Inga kommentarer: