måndag, juni 16, 2008

Veckans lag

Denna veckans lag utmärkelse delas av två fotbollslag från vitt skilda världar men en sak gemensamt har de och det är att de har fallit Veckans lag Juryn i smaken.

Vi börjar med Johansfors seriekonkurenter Åseda IF som liksom JIF åkte ur femman i fjol. Nu är man med stormsteg på väg tillbaka eftersom man leder Emmabodasexan utan att hittills ha tappat en enda poäng efter åtta matcher. Målskillnaden 22-1 talar sitt tydliga språk. För övrigt är det Johansfors Peter Andersson som i den andra omgången gjorde 1-1 som är orsaken till ettan i Åsedas insläppta mål kolumn. Tyvärr är det Johansfors enda förlust i serien när Åseda vann med 3-1 på IP i Johansfors. Åseda blir tyvärr svårstoppade och den enda lag som jag kan se kan rubba Åseda är just JIF. Men för att vi ska ta oss förbi dem så behöver vi hjälp av andra lag, eftersom ÅIF är fem poäng före, och jag kan inte se vilket lag som skulle kunna ge oss den hjälpen för Åseda är som det ser ut nu för bra för Emmabodasexan.

Den som såg gårdagskvällen heta EM match mellan Turkiet- Tjeckien kunde inte låta bli att undgå att ryckas med i den otroliga spännande match som utspelades framför våra ögon. Tjeckien ledde efter 60 minuter med 2-0 och man var på väg mot kvartsfinal. Men när matchen var slut var ställningen hastigt och lustigt för Tjeckerna 3-2 till Turkiet. Turkarnas tok offensiv i andra halvlek gav utdelning och resulterade till att tjeckerna fick panik och tappade sin koncentration och slutligen även matchen. Hela vändningen skedde de sista 15 minuterna av matchen och glädjen visste inga gränser bland spelarna på plan och de tiotusentals turkar på läktaren, som hoppade och sjöng hela matchen och när slutsignalen ljöd var alldeles tokiga av glädje. Matchen Turkiet- Tjeckien kommer att vara en match som kommer till att gå till historien för sin dramatik och sin osannolika upplösning. En klassiker är född och Turkiet är i allra högsta grad delaktiga i denna. Inte nog med detta så vände även Turkiet onsdagensmatch mot värdnationen Schweiz i den andra halvleken. Där blev 0-1 tillslut 2-1 efter det att Turkarna avgjort matchen på övertid i andra halvlek.

Veckans lag: V 24, Åseda IF och Turkiet fotbollslandslag.