torsdag, juni 05, 2008

Johansfors tyngd avgjorde bruksderbyt

Johansfors tog sin femte raka seger i Emmabodasexan när Kosta besegrades hemma med 2-1 efter 0-0 i paus. Återigen är det i andra halvlek som JIF avgör matchen. Bakom segern låg framför allt två spelare, målvakten Axel Karlsson som gjorde ett par avgörande räddningar när Kosta var framme i målchansläge och Peter Andersson som gjorde 1-0 och spelade fram till Oskar Ahlströms 2-1 mål efter ca 80 minuter spel.

Första halvlek var precis som det brukar se ut när JIF är inblandade. Lite lojt, lite okoncentrerat och dålig bolltempo. Men det såg ändå bättre ut när vad de gjort i de tidigare matcherna. Kosta var inget dåligt motståndare utan gjorde det svårt för Johansfors att skapa chanser. Axel Karlsson i målet spelade på topp och var hemmalaget absolut bästa spelare under första halvlek.

Andra halvlek såg också som de brukar med ett JIF lag som mal ner sina motståndare på knän. Här kliver lagkaptenen Peter Andersson in i handlingen genom att på egen hand ge JIF ledningen efter ca 60 minuters spel. Han får bollen på kanten och driver in mot mitten och i fel läge för Kostas målvakt så sparkar han in 1-0. Det såg ut som Johansfors hade mer kontroll över matchen ju mer halvleken gick mot sitt slut. Då kvitterade Kosta efter ca 75 minuter och vem som gjorde Kostas mål vet jag inte men han fick fritt skottfält mitt i straffområdet och satte bollen i mål bakom en chanslös Axel i målet.

Kostas jubel varade inte så länge då firma Andersson/Ahlström bjöd på ett underbart fotbollsmål. Det var Peter Andersson som kom från högra kanten och ryckte ifrån sin Kostaback och slog in ett perfekt inlägg till Oskar Ahlström som kom perfekt på huvudet och nickade in 2-1 som skulle visa sig vara segermålet.

Kosta försökte flytta upp sitt lag men orkade inte ladda om efter 2-1 målet. Istället får Johansfors en straff som tyvärr Peter Andersson missar. Men en härlig seger blev det denna knottrika men vackra juni kväll nere på IP.

Ganska mycket folk hade hittat dit och b la var min bloggantagonist Markku Ahonen från Bodabruk på plats för att få se på riktig fotboll för en gång skull. Men om han njöt eller inte vill jag låta vara osagt men det var ändå trevligt att se honom på plats.

Johansfors i vitt är framme vid ett av sina farliga lägen.

Alla har ögonen på bollen som turligt nog lägger sig på målet.

Adam Wellrup i vitklädda JIF gjorde som vanligt en gedigen insats.

Johansfors jubel efter 2-1. Kosta spelarna ser måttligt roade ut

Peter Andersson sköt straffen som målvakten i Kosta gör en bra räddning.

För rivalerna i Bodabruk blev det ytterligare sju insläppta mål när man förlorade bortamatchen mot Alsjöholm med hela 7-1. Målskytt för Bodabruk var glädjande min Broder Daniel som kvitterade till 1-1. Trots förlusten vill jag ändå gratulera honom till första målet för säsongen.