söndag, juni 22, 2008

Midsommarhelgen är slut- Nu börjar Semestern.

Tiden den går och nu har vi även midsommar bakom oss. En midsommar som inte blev den trevliga högtid som man hade förväntat sig. Dels så jobbade jag hela helgen men det var man inställd på och vi hade tänkt ändå fira med mina föräldrar i Åfors på midsommarafton. Tyvärr jobbade också Broder Daniel under helgen. Det var för övrigt hans första dagar på sommarjobbet där vi faktiskt är kollegor under några veckor i sommar eftersom han jobbar inom hemtjänsten och har sin arbetsplats på Lindö i Kalmar. Allt detta visste man om när helgen började i fredags.

Vi är fyra som jobbar varje natt i natteamet. Vi utgår från Tallbacken (eller Esplanaden som våra styrande kallar det) i Emmaboda som är ett korttidsboende och den har vi också ansvar för nattetid. Det innebär att vi inte får lämna kortiden obemannad så minst en måste alltid vara på plats. Då är det i praktiken tre som har nästan hela Emmaboda kommun att ansvara för nattetid. Sen skiftar vi givetvis under natten så att inte samma personer är ute och kör hela tiden och inte samma sitter inne på Tallbacken en hel natt.

Men våran chef tyckte att verksamheten ändå ska flyta på med en person mindre under midsommarafton natten men verkligheten blev en annan, vi hade besvärligt att fixa verksamheten. Vi tre fick göra ett hästjobb för det larmade en hel del den natten utöver vårt fasta arbetsinsatser.

Med en personal mindre så finns det ingen extra utrymme för den enskilde och inte för oss heller om det skulle hända något. Detta är inte första gången, även om det absolut inte tillhör vanligheten, hon inte velat sätta in något fast vi har påtalat för henne att verksamheten funkar inte med en huvud mindre. Vi har tjatat för döva öron, men nu har vi dokumenterat allt som har hänt med väntetider som har blivit långa för de äldre och övriga situationer som har blivit svåra. Vi hjälper faktiskt människor och inga maskiner och har man med människor som har larm att göra så kan allt hända så man måste ha en viss jourberedskap. Så nu hoppas jag att det var sista gången vi hade en planerad underbemanning under en natt.

Efter nattens arbete börjar nu min 4 veckors semester och det ska bli skönt. Har jobbat sju nätter av de senaste 10 och det börjar kännas i kroppen men framför allt i ögonen som är lite trötta. Om jag får säga det själv så är det en välförtjänt semester för min del. Men bloggen tar ingen semester utan den kommer uppdateras så mycket som möjligt så håll utkik dagligen.

Inga kommentarer: