måndag, juni 16, 2008

Nej till FRA-spaning

Regeringen vill att Försvarets radioanstalt, FRA, ska skapa en gigantisk övervakningsapparat för att läsa våra sms och e-postmeddelanden, och avlyssna telefonsamtal. Vänsterpartiet är starkt emot förslaget och säger tydlig nej. Det är ett enormt intrång på våra fri- och rättigheter!
Förra året beslöt riksdagen att FRA:s spaningsuppdrag, som tidigare bara fokuserade på militära hot, skulle utökas till att omfatta också organiserad brottslighet och migrationsströmmar. Vänsterpartiet var starkt kritstikt mot förslaget röstade nej, men förlorade tyvärr.

Nu vill regeringen ge FRA ännu mera makt att övervaka oss. Man vill skapa en gigantisk kontroll- och övervakningsapparat som avlyssnar alla våra telefonsamtal och läser alla våra sms och mejl. Det är ett uppenbart hot mot våra fri- och rättigheter. Vänstepartiet anser att rätten till privatliv är bland det värdefullaste vi har och tänker självklart rösta nej.
Vi tycker att det för länge sedan har gått för långt och hoppas att övriga partier har modet att står upp för människors integritet och röstar emot förslaget.

Inga kommentarer: