tisdag, juni 17, 2008

Johansfors imponerande målfest

Johansfors visade upp sin klass i kvällens kommunderby mot Bosnien/ Hercegovina och vann med förkrossande 10-1 efter att ha lett efter första halvlek med hela 7-0. Hemmalaget var bättre på alla positioner ute på plan och Bosnien fick ingen lätt resa denna kväll på IP. Första halvlek var magnifik från JIF:s sida och sju mål på de första 45 minuterna ger i genomsnitt ett mål var 6,5 min.

En smolk i glädjebägaren blev Dennis Randewalls förmodade knäskada som han tyvärr ådrog sig i mitten på andra halvlek. Hoppas de inte är en allvarlig skada men de såg inte så bra ut även om han såg glad ut efter slutsignalen. Jag hoppas han repar sig snabbt från sin skada så han snart är tillbaka på plan igen.

Hela laget förtjänar ett stort beröm för sin insats. Fart, spelglädje, effektivitet och energi var det som präglade JIF denna minnesvärda kväll. Bra också att man inte var nöjda i takt med att målen trillade in utan fortsatte sin vilja att spela offensivt även om speltempot sjönk avsevärt under andra halvlek.

Plus också till Bosnien som ändå försökte spela fotboll under 90 minuter utan att gnälla överdrivet på varandra, domare och motståndare.

Nu har vi spelat exakt halva serien och nästa gång det är match så är det första höst säsongsmatchen och därmed den sista innan sommaruppehållet. Matchen spelas mot Örsjö hemma på Idrottsplatsen den 27 juni. Efter en trevande inledning har nu Johansfors sju raka segrar efter nio matcher. Tyvärr så fortsätter också Åseda att vinna så fortfarande är gapet fem poäng upp till dem. Men vi får fortsätta att vinna och göra vårt och hoppas att något lag kan hjälpa oss under hösten genom att vinna eller ta poäng mot Åseda.

För Broder Daniels Bodabruk går det fortsatt tungt. Ny förlust inkasserades igår när man förlorade borta mot Nöbbele med 4-2. Nu ligger Bodabruk klart sist med sina fyra poäng. Men det är bara att kämpa på under hösten för rivalerna och hoppas på bättre utdelning då.

Målskyttar för Johansfors:

Oskar Ahlström 2, Peter Andersson 2, Adam Wellrup 2, Hampus Eriksson, Robin Franksson, Andreas Klevtun och Charlie Dziobek

Peter Andersson gör 7-0 på straff.

Johansfors glädje efter ett av sina 10 mål. Bosnierna hänger med huvudet.

-Nej domaren.. Jag gjorde inget. Men domaren dömde ändå en solklar straff till JIF

Matchen blev aldrig någon nagelbitare och då kan man ju roa sig på egen hand. Blivande stjärnor månne?

Axel Karlsson i JIF målet gjorde ett en del jätteräddningar när Bosnien var på besök i straffområdet. Stabil som vanligt i målet.

En väldigt suddig bild men just här gör Johansfors 10-1. Innickad av Robin Franksson efter en hörna.