onsdag, november 29, 2006

Luncha med Sven-Otto Littorin?

Nu kan man förverkliga den som är varje arbetares dröm. Tänk att få möjlighet att luncha med den moderate arbetsmarknads minister Sven-Otto Littorin. Vilken ära att få sitta vid samma bord som han. Det enda man behöver göra är att vinna tävlingen Årets Arbetare som moderaterna har utlyst.

Tycker detta är en förolämpning mot oss arbetare. Vem vill äta lunch med Littorin? Va ska man prata med honom om? Hur duktiga moderaterna är som sänker A-kassan, som sänker skatterna men samtidigt höjer en massa avgifter som t ex A-kassan, Hur duktiga moderaterna är som sparkar på dem som är utsatta. Hur duktiga moderaterna är att angripa fackföreningen. Eller ska vi känna på maktens sötma. Äta smulorna från de besuttnas bord. Detta påminner mig om en dialog som vi hade i pjäsen. Det är Stor-Kalle, Åfors Glasbruks första ägare som är riktigt förbannad över att de bildats en fackförening på hans glasbruk . Han samspråkar med sin medlöpare Pastorn och han säger följande till honom:

- Jag lägger ner bruket, jag ska svälta de tillbaka krypandes på sina knän. Men först ska de få äta sig riktigt mätta så de vet vad de går miste om.

Är det detta Sven-Otto Littorin vill göra? Men vi betackar oss för moderata allmosor och längtar efter den dag vi får sparka ut de ur regeringen.

2 kommentarer:

tomasrj sa...

Passande citat!

"Don't mess with my toto" blev i framåt fredagsgängets version "en lunch med sven-otto".
;-)

Nicke Grozdanovski sa...

Hel sjukt... hade varit första April nu så hade man trott de är nått slags skämt, Men nu är de ju inte första april, dit är vi inte ens i närheten av. Ändå kommer sånna här förslag som till skillnad mot aprilskämten tyvärr sanning