tisdag, november 07, 2006

Första fullmäktige

Så var då min kommunfullmäktige debut över. I går samlades den nyvalda kommunfullmäktige för första gången. Det blev en heldag där KF-sammanträdet var en del av det. Den andra delen innehöll budgetsamtal som inleddes redan klockan åtta på morgonen och varade ända fram till 1600 med avbrott för fika och lunch. Fullmäktigesammanträdet inleddes klockan 1600.

Budgetsamtal innebär att alla kommunala bolag och nämnder redogör för sin verksamhet och budget för kommande år. Det är en blandning av det som varit 2006 och kommande 2007. Vi har i kommunen dessa bolag representerade. Emmaboda Elnät Energi & miljö, Emmaboda bostad AB, Räddningsförbundet Emmaboda Torsås, EMFAB har hand om fastigheter och Möjligheternas Hus AB som är b la. miljöstationen. När de gäller nämnder så redovisade följande nämnder sin verksamhet. Teknik och Fritidsnämnden, Bildningsnämnden, Socialnämnden, Bygg och miljönämnden och Kommunstyrelsen.

Efter budgetsamtalet var de alltså dags för kommunfullmäktigesammanträdet. Det blev en relativt kort sådan eftersom de var få punkter på dagordningen. Sammanträdet inleddes med en kort presentation av samtliga närvarande ledamöter. Efter det vet det val till fullmäktiges valberedning och en Interpellation som handlade om energibolaget. Sen redovisade vår ekonomichef kommunens delårsredovisning med följande revision berättelse.

Även om de var ett kort sammanträde var ändå dagen som helhet givande. Det är bra och viktigt att få en inblick i alla bolag och nämndes verksamhet och budget. Man får en förståelse att alla delar är viktiga för kommuninvånarna och det är helheten som gör Emmaboda kommun attraktiv.

Nästa fullmäktige är den fjärde december. Det är den första riktiga fullmäktige kan man säga med förhoppningsvis fler punkter på dagordningen

Inga kommentarer: