fredag, maj 18, 2007

Städa bort Sverigedemokraterna

Sverigedemokraterna inleder sitt riksmöte i dag i Karlskrona. Ett parti vars partiledare ska bestämma vem som ska få kalla sig svensk eller inte. Enligt Jimmie Åkesson räcker det inte med att ha svensk medborgarskap för att vara svensk. Nej man måste uppfattas svensk också, vad nu det innebär. Han menar att människor bara kan känna sig trygga och visa solidaritet med folk som liknar dem själva. Men vem ska bestämma vem ska uppfattas vara svensk eller inte och vad är svenskt? Ska Jimmie Åkesson och hans parti bestämma det? Gud bevare oss för det. För får SD bestämma kommer samhället att bli väldigt kallt och hårt. Ett sådant samhälle betackar jag mig för. Det kommer inte vara något samhälle som andas positivism. Det är inget samhälle som tjänar Sverige.

Solidariteten handlar inte om nationsgränser utan solidaritet har inga gränser. Empatin för dem som har det svårt har inga gränser, tanken om alla människors lika värde har inga gränser.

Sverigedemokraterna vill bli betraktade som rumsrena. Men det kommer de aldrig att bli med åsikter som klingar välbekant från en tid som är ett mörkt kapitel i världshistorien, nämligen Nazityskland där Adolf Hitler pratade om ”Ett Rike, Ett Folk”. Är det ett sådant Sverige Sverigedemokraterna vill skapa? Deras politik skapar bara motsättningar mellan olika grupperingar. Det bästa vore att städa bort Sverigedemokraterna för ett sånt parti kan aldrig bli rumsrent hur gärna dem än vill framstå sig som det.

3 kommentarer:

Mats sa...

Några artiklar till i Aftonbladet så är de på väg utför.
Se svensk ut?
J Åkesson ser inte svensk ut för fem öre, mer som lillebror till Boxer-Robert.

Nicke Grozdanovski sa...

Jag hoppas verkligen att väljarna genomskådar de inför nästa val. Det är vår uppgift att göra det

Mats sa...

Information, information och ännu mera information.