måndag, maj 14, 2007

Veckans lag

Veckans lag delas denna vecka mellan två lag. Lagen spelade avgörande matcher i helgen för sin existens i nästa års premier league och klarade av den svåra uppgiften. Lagen har också det gemensamt att de börjar på bokstaven W.

West Ham var tvungna att ta minst en pinne borta mot mästarna Manchester United. Nu nöjde man sig inte med en pinne utan slog Manchester U med 0-1. Motivation slår en än gång klass och det var Carlos Tevez som på övertid av första halvlek gjorde segermålet som innebär att West Ham är kvar i högsta ligan. Starkt av The Hammers att vinna på bortaplan och det är värd en plats i veckans lag.

Wigan är det andra laget som får denna utmärkelse. Wigan var tvungen att vinna över bottenkonkurrenten Sheffield U på bortaplan för att spela i högsta serien även nästa år. Det lyckades Wigan med att göra för efter 90 min spel så hade Wigan vunnit matchen med 1-2 efter en dramatisk match. Alla målen kom i första halvlek och matchhjälte blev David Unsworth som gör 1-2 på straff på övertid av första halvlek. En bra insats av Wigan att ta de nödvändiga tre poängen på bortaplan. Det innebär också att Sheffield U åker ur Premier League medan Wigan är kvar.

Veckans Lag V.20: West Ham United och Wigan Athletic