söndag, maj 27, 2007

Mats Odell bör avgå

I torsdags lämnade riksrevisionen sin rapport om "Otillräcklig beredning inför bolagsförsäljning". Utförsäljarministern Odell och näringsministern Olofsson erkänner att regeringen inte gjort den genomgång som lovats inför försäljningen av de statliga företagen TeliaSonera, SBAB, OMX, Vin & Sprit, Vasakronan och Nordea.

Vänsterpartiets näringspolitiske taslesperson, riksdagsledamoten Kent Persson KU-anmälde (10 maj 12006) regeringen mot bakgrund av bristande information inför utförsäljningen. En anmälan som nu visar sig vara mer än berättigad.

- Riksrevisionen bedömning är att beredningen av utförsäljningen inte uppfyller regeringsformens krav, bl.a. då regeringen inte inhämtat synpunkter från myndigheter med expertkunskap. Vidare sägs att det underlag regeringen tagit fram inför riksdagens beslut inte är tillräckligt heltäckande för bedömningen av förutsättningar för försäljning.

Näringsdepartementet uppfyller inte heller de krav på dokumentation som konstitutionsutskottet uttalat. Hela processen är under all kritik, Vänsterpartiets farhågor och kritik som vi riktade tigidare bekräftas av riksrevision. Jag anser att Mats Odell bör avgå! Jag funderar också på att väcka ett misstroendevotum mot honom, säger Kent Persson.

Inga kommentarer: