fredag, augusti 30, 2013

Seger för Lindås/Långasjö- Ännu en förlust för Emmaboda

Lindås/Långasjö bröt den negativa trenden när man hemmaslog Gullabo/Gullaboås med 1:0 efter samma siffror i paus. Jonas Gustafsson blev matchen enda målskytt i den 20 minuten. Det var en match med derbykaraktär med mycket kamp på planen. Viktiga poäng stod på spel för båda lagen och det slutade alltså med att L/L behöll samtliga tre. Segern innebar att hemmalaget ligger på sjätte plats med 26 poäng men laget har endast fyra poäng upp till serieledarna Glömminge och tre till andra placerade Hovmantorp. Så fortfarande är L/L med i kampen om topplaceringarna med sex omgångar kvar.

Tack vare att lokalrivalerna Lindås/Långasjö vann över Gullabo/Gullaboås så är Emmaboda trots förlusten borta mot Ryd SK med i kampen om en kvalplats för att hänga kvar. Det är fem poäng upp och kvalplacerade G/G står på programmet längre fram för Emmaboda. Men mot Ryd blev det alltså förlust med 2-0. Bägge målen kom i första halvlek 1-0 genom ett självmål i den 12 minuten och 2-0 gjorde Toni Ringberg i den 40 minuten. Åtta poäng för Emmaboda och fem poäng upp till kvalet. På tisdag möts Emmaboda- Lindås/Långasjö i ett hett derby med viktiga poäng på spel för bägge lagen.