fredag, augusti 30, 2013

Gameday, IF rejban away

I kväll är det dags igen för match då Johansfors IF gästar Norremarken i Växjö som är IF rejbans hemmaplan. Om bortser från matchen i våras är det en helt ny bekantskap för JIF. IF rejban bildades 2007 från ett kompisgäng där Fredrik ”Rejban” Streby tog det geniala initiativet att starta en hemsida. Domännamnet blev naturligtvis enklast möjliga. Eftersom han kallas Rejban döpte han sidan till rejban.se. Utformningen var enkel; en framsida med trevliga bilder samt ett forum där de som ville kunde sprida sina mer eller mindre kreativa tankar och dela dem med omvärlden.

Under sen vinter och tidig vår växte sig varumärket rejban.se starkare. En sorts kollektiv bildades där man umgicks i flock och alltid höll varandra om ryggen, hur snålt det än blåste. Någon vidare snålblåst var det dock sällan tal om, utan rejban.se var ett populärt och uppskattat inslag vart de än visade upp sig. Ett begrepp, nej, en institution höll på att växa fram i de småländska skogarna.

Våren 2007 kom så nästa milstolpe för rejban.se. Ett fotbollslag anmäldes till Växjökorpens seriespel. I samband med detta skapades också en sektion till på hemsidan; korpen.rejban.se. Sektionen samlade alla inlägg rörande kollektivets fotbollsspel och på sidan fanns det mesta som ligger till grund för det som nu blivit IF rejban.se.

Efter tre års deltagande i Växjökorpens fotbollsserier blev suget efter "riktig" fotboll för stort. Beslutet var enkelt; bilda en idrottsförening och anmäl den till seriespel i Smålands Fotbollförunds regi. Det skedde 4 oktober 2009 och man började som brukligt i sexan där man huserade i två säsonger och förra året spelade man i femman för första gången. Efter en succésäsong där man kom trea i serien med 43 poäng endast tre poäng från serieledarna så gör i år sin andra säsong i femman. Man ligger för närvarande efter 16 matcher trea med 35 poäng med 11 segrar 2 oavgjorda och 3 förluster, målskillnad 40-15. Man gör upp med framför allt Liatorp om den andra och sista kvalplatsen till DIV 4. För Johansfors del ser det inte alls ljust ut där man ligger elva och näst sist med 7 poäng efter en mardrömssommar där inte mycket har fungerat. Så att hoppas på poäng mot rejban är kanske mycket begärt men man kan väl hoppas att det blir något sånär jämn match. Matchen i våras slutade med 2-3 till rejban efter att Johansfors lett matchen med 2-1 en bit in i andra halvleken.

Inga kommentarer: