fredag, augusti 02, 2013

Anordna ett öppet möte

För en vecka sen ägde Emmabodafestivalen rum och Emmabodas invånarantal ökade med ca 10500 besökare. Den ideella föreningen Vinterbadarna har gjort Emmabodafestivalen sedan 1988 där den första ”festivalen” varade en dag och bjöd på en artist. Denna konsertkväll har idag blivit en femdagarsfestival med runt 70 artister på tre scener. Detta är något som sätter Emmaboda på kartan i Sverige men även utomlands då Emmabodafestivalen lockar besökare från när och fjärran.

Tyvärr har det också inkommit klagomål från några kommuninvånare som har störts sig på festivalen, främst att musiken hållit på långt in på småtimmarna och att folk p g a det haft svårt att sova. Synpunkterna kan man förstå men däremot inte tonläget. Man har hotat med att flytta från kommunen om dom inte får som dom vill, man vill ha ekonomisk kompensation för att man tvingats fly sina hem hals över sina huvuden på grund av festivalen och tvingats lägga ut pengar för sina tillfälliga boenden. 


Dessa klagomålen med det höga tonläget är ingen bra reklam för vår kommun. Det är viktigt att alla synpunkter kommer fram och att man för en dialog med varandra men det höga tonläget försvårar naturligtvis förutsättningarna till en bra dialog. Därför vore det bra om kommunen anordnade ett öppet möte där festivalarrangörer, dom som har synpunkter och övriga intresserade deltar för att prata igenom detta. En öppen dialog är det som för utvecklingen framåt.

2 kommentarer:

Jonny sa...

För mig som ser det utifrån så är det inte ljudvolymen som är problemet. Det får man kanske stå ut med några få dagar om året. Problemet med denna festival, liksom alla andra, är våldtäkterna och drogerna. Det är som att man förväntas acceptera att det blir detta när det är festival och så får man nöja sig med något pseudoargument att det ändå inte är så mycket mot bakgrund av att så många samlas på en liten yta.

Mikael.R.Nilsson sa...

har också bloggat lite om detta.

http://mikaelrnilsson.blogspot.se/2013/08/apropa-debatt-om-festivalen-och.html